• 20/07/2019
  • Tales From The Punx met o.a. The Casualties + The Varukers + Total Chaos + 4
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00 uur
€ 17,00
€ 18,00
Genres:
punk / psychobilly

Na de lente-oproer van 2018 zal de vierde editie van Tales From The Punx de zomer weer doormidden zagen.In Baroeg krijg je zeven spijkerharde bands voor je kiezen, van lokale aanjagers tot buitenlandse headliners. Buiten met een biertje op het punkpicknickbankenterras zit de sfeer er telkens net zo lekker in. Tales From The Punx zit sowieso geramd.

The Casualties bliezen op de eerste editie van Tales From The Punx het dak eraf met spijkerkopman Jorge, maar hij is inmiddels opgevolgd door David Rodriguez, de punkstrot van Krum Bums en Starving Wolves. Da’s niet de minste, zoals ook blijkt uit de typerende Casualties-krakers van het laatste album ‘Written In Blood’. Op het podium (of ervoor) gaat de Texicaanse frontman nog harder los, dus Biereco Verherbouwingen is alvast besteld om het dak te repareren.

The Varukers gingen in 1979 al met D-beat aan de haal en beukten zich een weg door twee decennia. Naderhand schreeuwde zanger Rat elf jaar bij Discharge en verscheen er weinig Varukers-vinyl, maar in 2017 maakte het verpletterende album ‘Damned And Defiant’ dat in één klap goed. De Engelse wrattenpunks komen op volle oorlogssterkte, inclusief grof gitaargeweld van Sick On The Bus-frontman Biff. Still Bollox but Still Here!

Total Chaos viert zijn 30-jarig bestaan. Een cadeautje voor ze van ons: het is de allereerste band die we tweemaal voor Tales From The Punx hebben geboekt. Het Californische viertal zette in 2016 de boel op stelten met een stortvloed van streetpunkhits. Bij hun terugkeer zal het er minstens zo drastisch aan toegaan.

Omixlh mag dan een eigenaardige bandnaam lijken, het is verwesterd Grieks voor Ομιχλη en dat betekent ‘mist’. Toch eigenaardig voor een band die allesbehalve mistig is. Omixlh speelt immers punk van de straat en van die Griekse straten zijn er de afgelopen tien jaar behoorlijk wat gesloopt tijdens protesten tegen de autoriteiten. Vandaar dat deze streetpunk harder aankomt dan een klinker in je mik.

Terror Defence was lange tijd van de radar verdwenen, maar is weer opgestaan uit de VPU (Voorne-Putten Underground) om niets ontziende D-beat vol hardcore razernij over de punkwereld uit te storten. Dat ze sinds 2009 niks hebben uitgebracht doet er niet toe, want hun laatste EP ‘Break The Barricades’ staat nog steeds als een gekkenhuis van oorlogsbeton en er is inmiddels een nieuwe 7-inch in de maak.

Mar de Rabia is de eerste Zuid-Amerikaanse band die we op Tales From The Punx verwelkomen, en wát voor een! Twee punx en twee metalista’s knallen punk, hardcore en thrash tegen elkaar, waarbij de teksten al die rete-agressieve nummers extra Spaanse peper in hun reet geven. Gezien de huidige chaos in Venezuela is het geen wonder dat ze enorm pissed off zijn.

The Heart Monitors’ uitvalsbasis ligt onder de rook van Rotterdam en blijkbaar heeft de uitstoot voor flink wat gif in hun donders gezorgd. Ze mengen à la Clowns punk uit de jaren 80 met de latere punkrock, streetpunk en hardcore, al neigt het brouwsel van The Heart Monitors meermaals naar de heftige kant van The Restarts. Zo dan!

Tijdschema:
14.30-15.10 The Heart Monitors
15.30-16.10 Mar De Rabia
16.35-17.20 Terror Defence
17.45-18.30 Omixlh
18.55-19.45 Total Chaos 
20.15-21.15 The Varukers 
21.45-22.45 The Casualties