• 08/08/2019
  • Sworn Enemy + STAB + Chelsea Smile
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 10,00
€ 12,50
Genres:
hardcore / metalcore

Sworn Enemy was al een van de beruchtste NYHC-bands van deze eeuw en met de nieuwe mokerslag ‘Gamechanger’ krijgt hun naam nog meer gewicht. Machine Head-kopstuk Robb Flynn ging in de studio de strijd aan met het hardnekkige vijftal, wat Sworn Enemy’s beste plaat opleverde. “Too metal for hardcore kids, too hardcore for metalheads” is de treffende conclusie van webzine In Effect Hardcore. En dan zijn er ook nog de bizar lompe breakdowns waar deze New Yorkers om bekendstaan. De huidige line-up is in de afgelopen vijf jaar een geoliede machine geworden die live vriend en vijand om krijgt.

STAB komt uit de West-Vlaamse H8000-scene die in de jaren 90 roemruchte bands als Liar en Congress voortbracht. De heavy hardcore van dit zestal houdt grip op de zaak door twee vocale krachtpatsers met sneeuwkettingen om de stembanden.

Chelsea Smile is heel wat anders dan Todd Youth’s rockband The Chelsea Smiles. Het gaat hier om een Nederlandse hardcore-band in het straatje van Terror en Trapped Under Ice, die ook niet vies is van wat smerige beatdown. Duik de pit in en trek eigenhandig een Chelsea smile op je tronie.

Tijdschema
19.45-20.15 Chelsea Smile (NL metalcore / hardcore)
20.35-21.15 STAB (BE metalcore)
21.45-22.45 Sworn Enemy (US metalcore)