• 10/04/2019
  • Suffocation + Belphegor + God Dethroned + Nordjevel + Darkrise
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
17:45 uur
€ 24,00
€ 25,00
Genres:
death / grind, black, metal

Onder de noemer “Europe Under Black Death Metal Fire” gaan 5 fantastische bands op pad. Uiteraard is Baroeg één van de plekken waar deze package te bewonderen is. En wat voor package schotelen wij je voor.
Suffocation heeft eigenlijk geen introductie nodig. Deze New Yorkers draaien al sinds 1988 mee en hebben zonder twijfel bijgedragen aan de ontwikkeling van het genre. Zij hebben een ontelbaar aantal bands beïnvloed met hun technisch onderlegde, brute death metal. Nog steeds laat dit vijftal horen hoe death metal moet klinken, zowel op plaat als op het podium.

 Het Oostenrijkse Belphegor is ook een oudgediende. In een moordend tempo vuurt dit viertal vernietigende black/death granaten op je af. Met een catalogus van elf studio albums hebben ze genoeg munitie om uit te putten. Ben jij bestand tegen een genadeloze aanval?

Ook ons eigen God Dethroned bestaat ook al sinds mensenheugenis. In 2018 maakte de band rondom zanger/gitarist Henri Sattler op Baroeg Open Air duidelijk dat ze niet alleen tot de Nederlandse top, maar gewoon tot de wereldtop behoren. Venijnige, zwartgeblakerde death metal met grandioze melodieën. Wat wil je nog meer?

Nordjevel  is dan misschien een nieuwere naam. Deze Noorse black metalband weet wel hoe het moet. Als in 2018 drummer Dominator (o.a. van The Wretched End, 1349 en Myrkskog) en gitarist Destructhor (o.a. Myrkskog, ex-Morbid Angel) de gelederen hebben versterkt, dan weet je ook hier kwaliteit krijgt.

Opener Darkrise komt uit Zwitserland en was al eerder in Baroeg te bewonderen toen ze met Incantation en Morgoth op stap waren. Al vijf albums lang staat dit vijftal garant voor een lekker pot brute death metal. 

Tijdschema: 
18.15-18.45 Darkrise
19.00-19.30 Nordjevel
19.50-20.30 God Dethroned
20.55-21.45 Belphegor
22.10-23.00 Suffocation