• 17/04/2019
  • CANCELLED Submit Fest presents: Skyharbor + Hypno5e + Talia
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
rock / alternative, metal

CANCELLED
Helaas is de gehele tournee van Skyharbor gecancelled. Kaartkopers hebben een e-mail van ons ontvangen m.b.t. de refund.

Kun je oor-strelende metal maken met bandleden op afstand? Deze band met Indiase en Amerikaanse roots is het bewijs dat de beste muzikanten hard-hitting, maar harmonieuze progressieve metal kunnen creëren met internationaal succes. Ooit begonnen als een studio project van gitarist Keshav Dhar is Skyharbor inmiddels uitgegroeid tot een ware live band en hebben zij onder andere gespeeld met Lamb of God, Veil of Maya, Monuments, Tesseract en in 2017 in Nederland als opener van Deftones. Het langverwachte album “Sunshine Dust” is het derde album en representeert volgens Keshav wat dé sound van de band is, zoals deze is bedoeld. Zij kunnen niet wachten om deze nieuwe songs naar het publiek te brengen tijdens de Submit & Baroeg Present van vrijdag 17 april!

Het Franse Hypno5e, in 2003 ontstaan uit de passie voor muziek en cinema, maakt zoals ze het zelf noemen “Cinematografische metal”. Een stijl waarin de band pioniert en waarmee ze een unieke muzikale blend laten horen waarin atmosferische sounds, progressieve metal, film samples, Zuid-Amerikaanse invloeden en heftige uitbarstingen met elkaar samensmelten. Hypno5e staat bekend om hun complexiteit en contrasten, iets wat ook op het in 2018 uitgebrachte album ‘Alba – Les Ombres Errantes’ terugkomt. De band stond eerder op festivals als Complexity Festival, Euroblast, Download Festival en Hellfest en tourde o.a. met Gojira, Textures en The Dillinger Escape Plan. In Rotterdam zal Hypno5e te zien zijn als support voor Skyharbor in Baroeg. Een package dus die je niet mag missen. 

Het uit Los Angeles en Parijs afkomstige Talia maakt 90’s rock, gevuld met agressieve riffs, een heavy basgeluid en krachtige drums. Met inmiddels vier albums op zak komt Talia met Skyharbor en Hypno5e mee om de avond te openen en de nieuwste EP ‘Let Sleeping Dogs Lie’ aan de fans in Nederland te presenteren.