• 23/06/2018
  • Sonorous Fest
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
16:00
€ 15,50
€ 17,-
Genres:
hardcore / metalcore

Collision Events presenteert SONOROUS FEST

Met snoeiharde gitaren, doordringende drums en grauwe vocalen gaan we lekker hard beuken op Sonorous Fest! Een mix van metalcore, melodic hardcore, punk en meer zal jou een hele avond niet stil laten staan. Het is tijd om een feestje te bouwen in Baroeg met vette internationale en locale acts de hele avond lang. Dit wil je zeker niet missen! De eerste namen zijn hier en de volledige line-up wordt snel bekend gemaakt, dus houdt een oogje in het zeil!

Dock 83​ is een (Melodische) Moderne Hardcore band uit Utrecht. The band staat bekend om hun energieke performance en atmosferische shows sinds 2013. De mix van ruwe emotionele vocalen, harde drums en melodische gitaar riffs creëren een uniek geluid waar iedere liefhebber van harde muziek kan van genieten. Met hun laatst uitgebrachte album ‘’Ceylon’’ bewijst Dock 83 hoe creatief en divers moderne hardcore kan klinken.

PROBATION uit het noorden van Limburg komt met hun Sludgy Metal Hardcore de boel op stelten zetten. Het trio bestaande uit Billy, Joe en Garry brengt in mei dit jaar een nieuwe EP uit dus we verwachten een show vol nieuwe muziek!

Timetable:
17.00-17.25 Probation (NL metalcore)
17.45-18.10 IDEK. (NL experimental metal)
18.30-19.00 Deathtrap (NL hardcore)
19.20-19.50 Dock 83 (NL (melodic) hardcore)
20.10-20.40 Sealow (NL rock)
21.00-21.30 Wolves Scream (BE post-metalcore)
22.00-22.40 Moments (BE melodic hardcore)

Wij verwelkomen zo ook de techneuten van IDEK., die recentelijk op Complexity Fest 2018 stonden! Met hun nieuwe single 'Approaching Storms' bewees IDEK nogmaals dat zij excelleren in het combineren van zware breakdowns en onvoorspelbare mood-swings. Met stompende riffs, jazzy interludes en extreem zware vocals zet de band geheid een onvergetelijke show neer!

Na het uitbrengen van debuut EP “Balancing In Both Worlds” in december 2016 ging het snel voor Tilburgse rockband Sealow. Vijfentwintig shows in binnen- en buitenland met als hoogtepunt support shows in zalen als Melkweg, Effenaar en Kavka (BE) en een tour naar Spanje. Dit jaar komen ze gedrevener dan ooit met twee nieuwe singles. Deze singles zijn het begin van een nieuwe fase voor de band en laat in alles blijken dat Sealow grootse plannen heeft. 

DEATHTRAP is een groovy hardcore band met als “hometown” het prachtige Rotterdam. Op 24 mei is hun nieuwe EP Gravestepper uitgekomen en die hopen we zeker te horen op Sonorous.

"Music is a part of us, we started as friends and grown as brothers". De beste kwaliteiten van Wolves Scream zijn de perfecte harmonien en cohesie die zich binnen en rond om de band bevindt. De verbindende muziek en gemoedstoestand zet ons aan het denken over de wereld om ons heen. Het vijftal Belgische post-metalcore mannen vormden een band in April 2010 en namen hun eerste zelf-geproduceerde album op die ze veel kansen bood om op te treden. Na meer dan 50 concerten door Belgie en een paar line-up changes heeft de band een reputatie en cohesie behaald.

De heren van MOMENTS zullen in hetzelfde weekend op Graspop Metal Meeting staan maar hebben zeker weten de tijd om ook voor jullie een sicke show neer te zetten op Sonorous FestMOMENTS is een energieke melodic hardcore/metalcore band uit België. Sinds het ontstaan in November 2011 heeft de band op meerdere festivals al gespeeld zoals: Groezrock, Jera On Air, Summerblast, Antwerp Metal Fest, Free&Easy Festival, True Spirit Festival en Rock Herk. Hier mogen ze na juni ook Sonorous Fest en Graspop aan toevoegen!