• 15/12/2017
  • Sólstafir + Myrkur + Árstíðir @ Maassilo | Baroeg On tour
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00
€ 24,00
€ 25,00
Genres:
doom / stoner, rock / alternative, black

Met deze nieuwe editie van Baroeg On Tour pakken we weer flink uit. We hebben namelijk de geniale IJslandse band Sólstafir voor jullie geregeld. De band wordt in 1995 in Reykjavik opgericht en speelt in de beginjaren black metal. Sólstafir ontwikkelt zich verder en groeit uit tot een band met een compleet eigen gezicht. Het viertal mixt diverse invloeden wat een eigenzinnig resultaat oplevert. Eigenzinnigheid die vaak vergeleken wordt met het landschap van hun vaderland. Het voorlaatste album ‘Ótta’ kan worden gezien als doorbraakalbum. Het laatste werkstuk ‘Berdreyminn’ bevestigt de status van deze unieke act. Je mag dit optreden in de Maassilo dan ook niet missen.
Myrkur is tijdens deze toer van Sólstafir de main support. Deze black metal band ontstaat in New York. De act rondom actrice/model Amelie Bruun heeft Denemarken als standplaats. Bruun begint onder eigen naam in 2006 te musiceren. Daarna maakt zij deel uit van het duo Ex Cops. In 2013 volgt ze haar hart en richt ze Myrkur op waarin ze haar liefde voor black metal in kwijt kan. In september verschijnt het tweede album 'Mareridt'.
De heren van Árstíðir, landgenoten van Sólstafir, tappen muzikaal uit een heel ander vaatje. De band maakt zogenaamde ‘chamber pop’, een mix van indiepop en klassieke muziek. Kenmerkend zijn de vocale harmonieën die de drie leden met hun samenzang bereiken. Dit is een opener die zeker voor de juiste, stemmige sfeer gaat zorgen!

We dragen dit concert op aan de onlangs veel te vroeg overleden Bidi van Drongelen, dit is de laatste boeking die we bij hem hebben gedaan.

Timetable: 
19.30-20.00 Árstíðir (IS chamber pop / indie)
20.20-21.05 Myrkur (DK atmospheric black) 
21.20-22.50 Sólstafir (IS atmospheric rock / shoegaze metal)