• 23/09/2017
  • Rotterdam Rocks III
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
16:00
€ 16,00
€ 17,00
Genres:
rock / alternative, heavy / power

Er zijn niet veel plaatsen waar je als rocker terecht kunt voor een goede portie (hard)rock en heavy metal. In Rotterdam moet je daarvoor in Baroeg zijn. Baroeg staat al 35 jaar voor knallende drums en scheurende gitaren. Hierdoor staat Rotterdam als rockstad dik op de kaart. Baroeg benadrukt dit met het festival Rotterdam Rocks, waarvan we nu de derde editie organiseren.

Deze keer hebben we de Spaanse heavy metal band Lords Of Black voor je. Deze Madrilenen hebben twee albums gevuld met moderne, catchy en melodieuze metal opgenomen. Ook hun live shows krijgen goede kritieken. En dan hebben we nog niet eens gemeld dat zanger Ronnie Romero sinds 2015 ook in Rainbow zingt. Dat onderstreept de klasse van deze act.
Met Voodoo Circle hebben we nog een knaller voor je. Deze Duitse band werd in 2008 door Silent Force gitarist Alex Beyrodt opgericht om muziek te maken in het straatje van Rainbow, Whitesnake, Yngwie Malmsteen en Deep Purple. Voodoo Circle neemt een bak aan ervaring mee want de bandleden spelen verder in bands als Sinner, Primal Fear en Jorn. Een garantie voor kwaliteit dus.
Geen feestje zonder Picture. Sinds 2016 speelt deze legende uit Nederland weer in de (vrijwel) originele bezetting. Vier van de vijf leden waren erbij toen de band in 1979 werd opgericht. Picture is daarmee één van de oudste bands uit het land. Zij hebben songs op het repertoire die headbangers in elke uithoek van onze aarde woord voor woord meezingen.
Ook Rebelstar is geen onbekende voor Baroeg. Onlangs stonden ze nog op het Baroegpodium als begeleidingsband van United Voices of Rock. Ook op eigen benen staan zij hun mannetje met hun geweldige hardrock.

Timetable: 
16.45-17.30 Rebelstar (NL classic rock / hardrock)
18.00-19.00 Picture (NL hardrock / heavy metal)
19.45-21.00 Voodoo Circle (DE hardrock / power metal)
21.30-22.45 Lords Of Black (ES heavy metal)