• 10/11/2018
  • Rotterdam Deathfest
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00
€ 19,00
€ 20,00
Genres:
death / grind

Op dit jaarlijkse death metal feestje hebben we deze keer een package binnen weten te slepen voor de fijnproevers van het brutere werk. Onder de noemer ‘Grand Slam tour’ reizen vijf bands door Europa. We hebben zelf twee Nederlandse bands aan de line-up toegevoegd.

Headliner is het uit New York city afkomstige Pyrexia, dat 25 jaar geleden de brute death metal klassieker ‘Sermon Of Mockery’ uitbracht. Later in de carrière is de band minder de nadruk gaan leggen op brutaliteit en meer op groove.

Wat krijgen we als we groove en brutaliteit combineren? Juist, slam death metal. Zoals Pathology uit San Diego, Californië die bijvoorbeeld maakt. De band bestaat ‘pas’ 12 jaar, maar in die tijd hebben de heren al 9 albums uitgepoept. Hele brute shit, zoals u zult begrijpen.

Kraanium is ook al zo’n geweldige brute death / slam band. Deze van oorsprong Noorse band heeft met oprichter Mats Funderud nog maar één Noor in de gelederen. De andere leden wonen in Denemarken, Turkije, Finland en Engeland. Voor het eindresultaat maakt dat niets uit, Kraanium weet altijd voor een goede pit te zorgen.

Alsof het niet genoeg is, staat er met Epicardiectomy nog een geweldige underground kraker op de bill. Deze Tsjechen zijn naar eigen zeggen geïnspireerd door bands als Devourment, Cephalotripsy en Suffocation en gaan met hun ‘guttural bulldozer slam brutality’ een verpletterende indruk achterlaten.

‘All the way from Brazil’ komt Sinaya. Deze vier dames maken traditionele death metal waarbij het goed headbangen is. Dit jaar komt van hen het debuut ‘Maze Of Madness’ uit.

De heren van Buried hoeven een stuk minder ver te reizen, zij komen gewoon uit Rotterdam. Nadat de nieuwe bassist Marc ‘Worm’ Wormmeester (ex-Pyaemia) is ingewerkt is de band weer klaar om de podia te bestormen. Rotterdam Deathfest is uiteraard een mooie gelegenheid voor deze heren.

Abrupt Demise uit Steenwijk heeft vandaag de eer om als eerste band de toon te zetten. Met de organisator van Stonehenge als frontman kan dat haast niet fout gaan. Liefhebbers van lompe death metal zonder poespas zorgen dat ze op tijd aanwezig zijn!

Dit concert is  onderdeel van de Rotterdamse Popweek.

Tijdschema
15.00-15.40 Abrupt Demise (NL death)
16.00-16.40 Buried (NL death)
17.10-17.50 Sinaya (BR death)
18.10-18.55 Epicardiectomy (CZ brutal death)
19.15-20.00 Kraanium (NO brutal death)
20.30-21.15 Pathology (US brutal death)
21.45-22.45 Pyrexia (US death)