• 28/07/2019
  • Poison Idea + The Peterlees + Open Wounds
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00 uur
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
punk / psychobilly

De Europese toer van The Drowns gaat niet door, Open Wounds is de vervanger.

Van alle hardcore- en punkbands uit Portland heeft Poison Idea de langste adem. En de slechtste adem, want Poison Idea is hard en smerig. Begonnen in 1980 als bastaard van de Germs en Discharge, groeide de band uit tot cultfenomeen dat zijn sporen naliet bij uiteenlopende bands als Zeke, Nirvana, Napalm Death en Pantera. Ook het laatste album ‘Confuse And Conquer’ is weer op en top Poison Idea. Hun magnum opus ‘Feel The Darkness’ uit 1990 is vorig jaar heruitgebracht als dubbelaar met een zwik bonusmateriaal, dus reken maar op extra veel voltreffers van die hardcore punkmijlpaal.

The Peterlees aan het woord: “We got together in 2012, approximately nine months after your mother went to a Tom Jones concert.” Ja, ze houden van Tom Jones en dat is te horen … althans, wanneer Tom Jones de longen uit zijn lijf zou schreeuwen bij Cancer Bats. Luister naar hun recente EP ‘Are You A Beast?’ en je weet genoeg.

Open Wounds kwam eerder dit jaar met de deur in huis vallen. Debuutalbum ‘Invaders’ werd gekscherend “the best looking hardcore punk record of the century” genoemd. Natuurlijk is dat artwork van Bill Hauser (o.a. Antiseen, Hirax) even old school als fenomenaal. De hele plaat klinkt ook nog eens als een op hol geslagen klok die altijd gelijk staat op het uur van de waarheid. Het gelijk van eighties verantwoord stampij maken.

Foto Open Wounds: Alex Koutsman

Tijdschema:
16.00-16.40  Open Wounds
17.00-17.45  The Peterlees
18.15-19.15  Poison Idea