• 31/07/2018
  • Municipal Waste + Siberian Meat Grinder
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00
€ 16,50
€ 17,50
Genres:
thrash

De koningen van de thrashcore komen naar Baroeg! Municipal Waste is de onbetwiste aanvoerder van de crossover-revival en blijft trouw aan die explosieve stijl uit de jaren 80. Aan het begin van dat decennium waren vrijwel alle harde genres nog keurig in hokjes opgedeeld, maar toen gifmengers als Gang Green, Suicidal Tendencies en D.R.I. metal, punk en hardcore bij elkaar in de roestvrijstalen toverketel duvelden, was het kermis in de hel.

Het vijftal uit Virginia grijpt daar sinds 2001 weergaloos op terug door allemachtig strak een regen van speedmetalpunkhits te doorspekken met mokerharde mid-tempo moshbreaks – pitfeit nummer 1: we zitten immers in jaren 80-modus, dus gebeurt moshen als het tempo omlaag gaat en zijn de razendsnelle stukken voor slammen en thrashen. Pitfeit nummer 2: het is pas een thrashcorefeest als Municipal Waste is geweest. Of zoals de Shrednecks in hun moerstaal rondbazuinen: Get wasted with the Waste!

Dat ook Russen gruwelijk kunnen huishouden weten we zeker sinds het Sovjetleger gehakt maakte van de moffen. Siberian Meat Grinder gaat net zo hard tekeer, maar dan op het podium. De ongelikte-berenbrigade uit Moshkou haalt thrash, punk en rapcore door de vleesmolen en hanteert straatcultuur als BMX, graffiti en skaten als bindmiddel voor sonische kanonskogels. De beer is los, do the Metal Bear Stomp.

Tijdschema:
20.00-20.50 Siberian Meat Grinder
21.30-22.30 Municipal Waste