• 20/06/2018
  • Madball + Manu Armata + Hawser
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00
€ 17,-
€ 18,-
Genres:
hardcore / metalcore

Madball en Baroeg gaan hand in hand. Toen de hardcore-giganten in 2010 op het Baroegpodium stonden, sprak frontman Freddy Cricien de veelzeggende woorden: “You make us feel at home, you dance New York style!” En als de zaal losgaat, gaat Madball nóg harder buffelen. In dertig jaar heeft de band een waslijst aan publieksfavorieten afgeleverd, en ook op de laatste plaat Hardcore Lives staan weer voltreffers genoeg. Bassist Hoya noemde het “bank robbery music”, om er grimlachend aan toe te voegen: “That’s usually a good feeling.” In de zomer verschijnt het nieuwe album For The Cause, dus het moet gek gaan wil Madball geen nieuw werk spelen.

 Manu Armata is ook niet mis. Sinds deze Harlingers elf jaar geleden begonnen, is elke hoop op een Elfstedentocht vervlogen. De hardcore van de vier Friezen heeft namelijk het sloopvermogen van een Siberische ijsbreker.

Hawser trapt de avond af met intense stormramcore waar het nihilisme vanaf spat. Deze local heroes verdienen een warm onthaal, dus zorg dat je op tijd paraat bent.

Timetable
19.45-20.20 Hawser (NL hardcore)
20.40-21.15 Manu Armata (NL hardcore)
21.45-22.45 Madball (US hardcore)