• 27/04/2019
  • Koningsdag Festival 2019 met Boneheadz + De Skaggerz + Dikke Dennis &en de Røckers + 4
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14.00 uur
Gratis
Gratis
Genres:
punk / psychobilly, rock / alternative, ska / reggae, metal

King Willy is dit jaar op een zaterdag jarig, dus dat komt mooi uit voor het Koningsdag Festival in Baroeg. We regelen weer zeven energieke bands voor je en daar hoef je geen cent voor neer te leggen. Je leest het goed: gewoon gratis tot het laat is. 

Boneheadz is een coverband met ervaren muzikanten die vooral hardrockhits uit de jaren 80 speelt. Van UFO tot Dio en van Maiden naar Metallica, dus ook wat metalclassics van de bovenste plank. Headbangers zijn de koning te rijk. 

De Skaggerz  zijn de koningen van party-ska uit Rotterdam en omstreken. Elk optreden mondt uit in een hink-stap-hosbende die soms linksaf skankt naar reggae of rechtsaf pogoot naar punk. Hoe dan ook, bij dit zestal merkwaardige wezens is feest verzekerd. 

SPITFIRE schiet met scherp groovende rock die Royal Blood-bravoure koppelt aan geslepenheid à la Millionaire. We hebben geen idee of ze op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen hebben gezeten – wellicht ooit eens op het dak? Vurig spelen kan dit Vlaamse powertrio in ieder geval. 

De tijd dat Dikke Dennis coke bij de kiloknaller haalde ligt al ruim vijf jaar achter hem. Daarom zingt de mascotte van Peter Pan Speedrock nu meer dan ooit! Met muzikanten van del-Toros trekt hij door het land als Dikke Dennis & de Røckers om allerlei koningsnummers te vermalen tot gruizige punkrockbrokken. Dennis is clean, maar zijn zang juist niet. 

Thoughtless maakt een legering van weldoordachte metal met strakke stukken thrash. Melodische vocalen en leadgitaren vloeien in elkaar over, waarbij met name zangeres Rebecca Duin opvalt. De klant is koning, dus je kan gelijk voor slechts 5 euro de nieuwe cd ‘Imperfection’ op de kop tikken.

Delft bewaart al onze dode koningen in de Oranje-Nassau-grafkelder, maar er zit ook leven in de Delftse ondergrond, zo bewijst Trust Us We're Liars. Hun kruising van brute metalcore en heldere post-hardcore liegt er niet om. Je kan erop vertrouwen dat het viertal tekeer zal gaan.

Koning Baratheon stuurde ons een raaf uit Westeros met de boodschap dat we Ravens Dream moesten boeken. Tja, dan kunnen we er niet omheen. De band heeft eerder dit jaar zijn eerste optreden gegeven en naar verluidt belanden we in een rockdroom van psychedelische stoner. 

 

Tijdschema:
15.00-15.35 Ravens Dream 
16.00-16.35 Trust Us We’re Liars
17.00-17.40 Thoughtless 
18.05-18.45 Dikke Dennis & De Røckers
19.10-19.55 SPITFIRE
20.25-21.15 De Skaggerz
21.45-22.45 Boneheadz