• 09/03/2019
  • In The Grip Of Winter fest 2019
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00 uur
€ 19,00
€ 20,00
Genres:
doom / stoner, thrash, death / grind, black

De tweede editie van het In The Grip Of Winter fest hebben we in maart een plek op de agenda gegeven. Nog ruim voor de meteorologische lente ingaat, dus qua naam van dit festival zit het wel snor.

Als headliner hebben we October Tide weten te strikken. De formatie begint als side-project van Katatonia en in 1997 verschijnt het geweldige debuut “Rain Without End”. Intussen hebben de Zweden vijf albums op hun naam staan die je tot de betere doom/death albums kunt rekenen. En er staat zelfs een nieuwe op de planning die voor deze show het daglicht moet zien.

Aangezien we ons met dit festival niet op één stijl willen richten hebben we ook Dead Head voor je in de aanbieding. De band liet ons zelfs weten dat deze datum voor hen wel erg mooi is, want exact 30 jaar geleden wordt deze agressieve thrashband opgericht. Hoewel de band door de jaren heen wel wat bezettingswisselingen heeft gekend, bestaat de huidige formatie louter uit originele leden. Dat deze oude mannen nog steeds knallen, laten ze horen op het album “Swine Plague”. Ook hun eerdere albums worden dit jaar allemaal opnieuw uitgebracht.

Nog zo’n oudgediende uit de Nederlandse scene is het Tilburgse Acrostichon. Ook deze death metal band bestaat 30 jaar in 2019. Hoewel de activiteiten de laatste jaren op een laag pitje staan, is er nu voldoende reden om uit de winterslaap te ontwaken. Wij waren er als de kippen bij om deze fantastische band, met één van de eerste vrouwelijke grunters ooit, vast te leggen. 

Uit België komt After All en dat is voor Baroeg ook geen onbekende band. Zij stonden in het verleden onder andere met Voivod en Abattoir bij ons op de planken. De Bruggenaren kun je ergens tussen de thrash en speed metal plaatsen. En volgens de Aardschok is het meest recente album “Waves Of Annihilation” uit 2016 één van de beste speed metalschijven ooit gemaakt op Europese bodem.

Voor de fans van sfeervolle black metal hebben we Laster op het programma gezet. De band uit Utrecht heeft met het album “Ons Vrije Fatum” een ontwikkeling doorgemaakt die bij veel liefhebbers niet onopgemerkt is gebleven. Verwacht hier geen standaard depressieve black maar “obscure dansmuziek” zoals de heren zelf zeggen.

De opener is het uit Arnhem afkomstige Mouflon, die na drie demo’s met het eerste album “Devastations” een enorm goede indruk heeft achter gelaten. Met hun catchy old school death metal met de nodige doom invloeden zijn ze met recht een aanwinst voor de Nederlandse scene en verdienen ze een spot op het In The Grip Of Winter fest.

Tijdschema
15.30-16.10 Mouflon (NL death)
16.30-17.10 Laster (NL atmospheric black)
17.30-18.15 After All (BE thrash / speed metal)
18.45-19.30 Acrostichon (NL death)
20.00-20.50 Dead Head (NL thrash)
21.30-22.45 October Tide (SE melodic doom / death)