• 20/08/2016
  • Hot Summer Rock Fest
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
16:00
€13,00
€15,00
Genres:
rock / alternative

Sommige mensen denken bij rock aan donkere clubs en bruine kroegen. Die mensen hebben het helemaal niet mis, maar houden geen rekening met ons Hot Summer Rock Fest. Dit mini festival staat in het thema van rockmuziek én van de zomer! Lekker barbecueën dus, bier drinken op ons terras en genieten van het betere gitaargeweld. We hebben heel wat in petto!

Purple Shade is de headiner van de avond. Het is een gelegenheidsformatie bestaande uit vijf gelouterde muzikanten met een gezamenlijke liefde voor Deep Purple. Tussen hun drukke schema’s van touren, studiowerk en lesgeven door maken de heren graag wat tijd vrij voor dit nieuwe project. Purple Shade speelt een uitgebreide Deep Purple set, op hoog niveau en vol passie.De bandleden van Purple Shade spelen ook in andere bekende bands. Robert Soeterboek is als zanger te horen op zo’n kleine 30 rockalbums van verschillende acts zoals Vulture, Highway Chile, Wicked sensation, Ayreon en Star One. Rob van der Loo is vooral bekend als bassist van de band Epica en heeft al een rits aan succesvolle albums uitgebracht. Met Epica toert hij wereldwijd.
Gert Nijboer kennen we als de huidige gitarist van Highway chile maar ook was hij gitarist bij de band Picture. Dirk Bruinenberg is de voormalig drummer van Vulture en Elegy. Dirk is op menig album te horen, denk daarbij aan albums van voormalig Toto zanger Fergie Frederiksen en Magnum zanger Bob Catley.Thijs Schrijemakers is momenteel één van de organisten van de formatie orgelvreten. Met deze band is hij regelmatig op TV en te zien op veel festivals.

Met Praying Mantis heeft het Hot Summer Rock Fest een geweldige naam gestrikt. De band speelt melodieuze hardrock en kan in één adem genoemd worden met Iron Maiden en Def Leppard. Het debuutalbum van deze Britten, “Time Tells No Lies”, is een regelrechte NWOBHM klassieker. In 2015 bracht de band het tiende album uit, genaamd ‘Legacy’. Dat album is weer een knaller van jewelste. Dit is echt zo’n band waarvoor je je vakantie afzegt!

Voordat Purple Shade en Praying Mantis los gaan warmen de Powerpimps de zaal alvast op. Deze sleazy rockers uit Rotterdam weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Dat heeft dit viertal inmiddels wel bewezen.

XL Tribute To Rock opent dit feest. Deze band speelt rock covers met een hoog Saxon-gehalte. Vanaf het begin af aan los dus!

Tijdschema:
17:00 - 17:45 XL
18:30 - 19:15 Powerpimps
19:45 - 20:45 Praying Mantis
21:30 - 22:45 Purple Shade