• 01/10/2017
  • Harlequin fest 2017
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00
€11,00
€12,00
Genres:
punk / psychobilly, electronic, rock / alternative

De eerste editie van Harlequin Fest is een feit! Dit nieuwe indoor rockfestival start dit najaar. Van elektronische tot progressieve invloeden, ontdek hier de upcoming Rotterdamse rock bands van het moment.

Order of the Emperor (hardrock)
Deze geweldige hardrock band wordt  beïnvloed door rocklegendes Judas Priest, Black Sabbath en Thin Lizzy. Verwacht hardrock die recht in je smoel grooved met classic twin gitaren en melodisch rauwe zang gebracht met de kracht van een sloophamer. Ze zijn de winnaars van de Grote Prijs van Rotterdam 2016.

Kid Harlequin (dark rock)
Deze band is de host van de avond en is ook bekend van Baroeg Open Air. Kid Harlequin gooit graag op een gepolijste manier de beuk erin. Verwacht duistere rock (te denken aan A Perfect Circle, Deftones), strakke gitaar riffs, melodieuze zang, soms wat elektronica en vooral veel energie op het podium. Deze band heeft recent haar 2e volledige album ‘Itch’ op cd en vinyl uitgebracht en daarbij aftershows verzorgd voor Alter Bridge en Placebo in de Ziggo Dome en AFAS live.

Fruit of the Original Sin (alternative/electronic rock)
Deze Nijmeegse band wordt deze editie uitgenodigd door de lokale bands. De groep heeft een diverse, dicht gelaagde gitaarsound met elektronische elementen. Beïnvloed door bands als Millionaire, Smashing Pumpkins, My Bloody Valentine en Nine Inch Nails, brengt Fruit of the Original Sin een eigenzinnige blend van emotionele alternatieve rock met raakvlakken in de grunge, shoegazer en zelfs industrial.

Life's Electric (rock)
Life’s Electric heeft een enorme liefde voor Amerikaanse bands als The Used, Foo Fighters en Soundgarden. Deze Rotterdamse rockers staan garant voor een strakke show vol zware riffs waarbij de hooks en melodieën je kop in worden geramd. Ze werden door 3FM bekroond als Serious Talent en hebben aftershows gedaan voor Muse en Avenged Sevenfold in de Ziggo Dome.

Golden Caves (prog rock)
Golden Caves is een goed voorbeeld van een nieuwe generatie progressieve rock bands. In 2014 werden ze tweede bij de Grote Prijs van Rotterdam, later dat jaar wonnen ze de Bandboost waardoor ze in 2015 op Wantijpop stonden! Dit jaar is de debuutplaat uitgekomen. Ze gebruiken muzikale en theatrale elementen in hun eigen unieke stijl met progressieve en alternatieve invloeden.

Playgrounded (electronic/heavy rock)
Deze band is in 2007 ontstaan in Griekenland. Ze hebben daar en in Italië gespeeld met bands als Riverside en Anathema, voordat ze in Rotterdam neerstreken. Het tweede album komt eraan, verwacht een zwaarder, atmosferischer en elektronischer album dan het debuut.

The Hearted (pop/punk rock)
Met de mannelijke en vrouwelijke lead vocalen, catchy melodieuze gitaren en energieke drums, slaat The Hearted een nieuwe weg in. Invloeden van  o.a. Blink-182, State Champs, Neck Deep en A Day To Remember zijn  goed te horen. Met een uitverkochte Blink-182 tribute show in de Melkweg en een nieuwe bezetting, kwam The Hearted terug.

Tijdschema: 

tijdschema2