• 09/06/2018
  • Harlequin Fest 2018
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 16
€ 18
Genres:
doom / stoner, rock / alternative

Ook zo genoten vorig jaar? De tweede editie van Harlequin Fest is een feit! Ontdek tijdens dit indoor rock festival upcoming lokale bands en geniet van gevestigde namen uit de Benelux. Harlequin Fest wordt georganiseerd door het team achter de band Kid Harlequin. De band wilt graag bijdragen aan een sterke rock scene in Nederland. Het festival biedt een podium voor upcoming bands, waaronder ook lokaal talent, en sluit af met een gevestigde naam.

3voor12 Rotterdam: "Harlequin Fest laat zien hoeveel sterke gitaar- en rockbands er zijn. Spannende en toffe opkomende gitaarbands die hun eigen stijl pakken. Benieuwd wat Harlequin Fest volgend jaar in petto heeft!"

32116680 1995252600548549 4063855750047334400 n

 

Navarone
Geïnspireerd door bands als Led Zeppelin, Pink Floyd, Soundgarden en Queens Of The Stone Age creëert Navarone een strakke mix van classic rock, progressive 70’s rock, grunge, alternative en stoner. Op 20 januari 2017 verscheen dan eindelijk het langverwachte derde album ‘Oscillation’, opgenomen door Joost van den Broek (o.a. Epica en Xandria). Navarone speelde al op festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Colors of Ostrava (CZ), Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Concert At Sea, Paaspop, Appelpop, Huntenpop en verschillende bevrijdingsfestivals.  Ze deden supports voor o.a. Extreme & Golden Earing, deden al verschillende Nederlandse headline tours en spelen in juli met Deep Purple.

Mandrake's Monster
Deze vijf heren maken heerljike stevige rock geïnspireerd door o.a. QOTSA, Foo Fighters & Them Crooked Vultures. De band heeft ondertussen meer dan 150 shows gespeeld door heel Europa, waaronder Eurosonic Noorderslag en de Global Rock Summit in LA.
Je kunt de ritmesectie ook kennen van Vandenberg's Moonkings.

Kid Harlequin
Kid Harlequin gooit graag op een gepolijste manier de beuk erin. Verwacht rock met een duistere sfeer (te denken aan A Perfect Circle, Nine Inch Nails en Deftones), strakke gitaar riffs, melodieuze zang, elektronica en vooral veel energie op het podium. Het album ITCH bracht de 5 heren aftershows van niemand minder dan Alter Bridge en Placebo in de HMH en Ziggo.

Black Mirrors
Het Belgische Black Mirrors is een mix van opzwepende garage, blues en rock met invloeden van artiesten als Jimi Hendrix, Janis Joplin, Led Zeppelin en Queens of the Stone Age. De band tekende recent een deal bij het bekende platenlabel Napalm Records. De uitgebrachte debuut EP werd met veel lof ontvangen in binnen en buitenland.

Certain Animals
Certain Animals serveert smerige rock met een psychedelisch rafelrandje. Meerstemmig en melodieus. Het Rotterdams trio staat nog geen jaar op de planken, maar weet in korte tijd al vele zieltjes te winnen. Na het voorprogramma van onder andere Therapy?, Golden Earring, Randy Hansen, Brainbox, The Grand East, Navarone en Nachtschade te zijn geweest in zalen als Paard van Troje, Effenaar, Hedon en Rotown, tourde het drietal in het najaar van 2017 succesvol mee met de Popronde. Met ruim 30 shows in drie maanden tijd maakte Nederland snel kennis met de lekkere vieze, melodische en meerstemmige sound van Certain Animals.

Special Steve
Special Steve is een driemansformatie uit Rotterdam. Het trio maakt stoner rock met een southern drive. De band is geïnspireerd door Red Fang, Fu Manchu, Them Crooked Vultures en zorgt voor interactie en dynamiek op het podium. Ze zijn een graag geziene band in Rotterdam en stonden al eerder op Baroeg Open Air.