• 02/08/2019
  • Flotsam And Jetsam + Helstar + Dark Sky Choir
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 19,00
€ 20,00
Genres:
thrash, heavy / power, metal

Als dit geen natte droom is voor de liefhebber van old-school thrash en power metal, dan weten wij het ook niet meer. Flotsam And Jetsam hoort natuurlijk tot de top van het genre. De band uit Phoenix, Arizona draait sinds 1981 mee en maakte furore met het debuut “Doomsday For The Deceiver” en opvolger “No Place For Disgrace” met de geweldige cover van Elton John’s “Saturday Night’s Alright For Fighting”. Het vertrek van Jason Newsted naar Metallica deerde het vijftal niets. Sterker nog, de formatie rond zanger Eric "A.K." is al die jaren toonaangevend gebleken. In 2019 verschijnt het twaalfde album “The End Of Chaos” waarop ze laten horen dat ze nog steeds fantastische songs schrijven.

Helstar zijn als tijdgenoten van de hoofdact ook zo’n heerlijke old-school heavy metal band. Opgericht in Houston, Texas speelt deze act een onbetwiste rol in het heavy metal subgenre power metal. Albums als “Burning Star” of “Nosferatu” zijn klassiekers. Met de oerleden Larry Barragan (gitaar) en James Rivera (zang) in de gelederen staat Helstar nog steeds als een huis. Dat heb je de vorige keren dat de Amerikanen Baroeg in vuur en vlam zetten zelf kunnen ondervinden.

Dark Sky Choir mag een nieuwe naam zijn, de muzikanten dragen allemaal een goedgevulde rugzak met ervaring. Denk aan acts als Exxplorer, Vicious Rumors, Disturbed, Dokken, Heathen en zelfs Lady Gaga. Dat ze ook nog een pot gave heavy metal spelen is natuurlijk mooi meegenomen.

Timetable:
19.30-20.00 Dark Sky Choir
20.20-21.10 Helstar 
21.30-22.45 Flotsam And Jetsam