• 15/08/2015
  • Extreme Noise Terror + Insanity Alert + Radio Bikini + The League Of Mentalmen
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19.00
€ 11,00
€ 13,00
Genres:
punk / psychobilly, thrash, death / grind, hardcore / metalcore

Als er één band is waar je de labels betonpunk, crustcore en grind op kunt plakken, dan is het Extreme Noise Terror wel. De band uit het Engelse Ipswich vindt zijn naam op de hoes van een LP van het Nederlandse Lärm. Muzikaal wordt ENT beïnvloedt door bands als Discharge en Napalm Death. De eerste release is een split LP met Chaos UK en de band wordt ook al snel door wijlen John Peel uitgenodigd voor een opnamesessie voor zijn radioprogramma. Je leest het allemaal goed, Extreme Noise Terror behoort tot de crème de la crème van de Britse punkscene. De band is al bijna 30 jaar actief en speelt regelmatig live. Dat doen deze mannen dan ook in Baroeg, waar een flinke pot herrie enorm gewaardeerd wordt.

Het Oostenrijkse Insanity Alert levert energieke crossover. De mix van thrash metal en hardcore ligt in de lijn van bands als D.R.I., Suicidal Tendencies en Municipal Waste. Daarmee zorgt Insanity Alert voor een iets luchtigere noot tussen de knallende crust en powerviolence.

Als we dan toch een lekkere bak herrie willen horen dan zijn we bij Radio Bikini aan het goede adres. Deze Limburgse band speelt snelle venijnige crust punk die wel wat weg heeft van bands als Heresy of Ripcord.  Ondanks het hoge tempo speelt Radio Bikini retestrak, check het album 'Alcoholocaust' maar. 

The League of Mentalman uit België opent de show vandaag. Dit viertal speelt vette powerviolence die de snelheidsbarriere regelmatig doorbreekt. Je kunt The League of Mentalman plaatsen tussen bands als Infest, Siege Hellnation, Spazz of Dropdead. 

Timetable:

22:00 – 22:45 Extreme Noise Terror
21:00 – 21:40 Insanity Alert
20:10 – 20:40 Radio Bikini
19:20 – 19:50 The League Of Mentalmen