• 02/11/2019
  • Dutch Doom Days (Saturday)
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
13:00 uur
€ 22,50
€ 25,00
Genres:
doom / stoner

Vvk € 22,50. Entree € 25,00. Zaal open 14.00 uur
DDD combitickets: vvk € 40,00, entree € 45,00

Intussen zijn we aanbeland bij de 18e editie van Dutch Doom Days. Hiermee zijn we het langst draaiende indoor festival gericht op doom metal in al zijn verschijningsvormen. Twee dagen gevuld met het beste wat het genre te bieden heeft.

Hoewel de Duitsers eerder op het Baroeg podium hebben gestaan, debuteren zij nu als één van de headliners op Dutch Doom Days. En wat is er mooier dan een band met een voorliefde voor nautische literatuur die in onze havenstad optreedt. Sinds de demo ‘The Oath’ uit 2005 is Ahab uitgegroeid tot één van de vaandeldragers van de funeral doom.

Het Poolse Evangelist is een enigma. Er is niet veel bekend over de band uit Krakau. Wat we wel weten is dat deze act een aanwinst is voor de epic doom metalscene. Luister eens naar het laatste album ‘Deus Vult’ uit 2018 en je begrijpt meteen waarom wij ze geboekt hebben.

Uit Schotland presenteren we het geweldige King Witch. Het viertal uit Edinburgh debuteerde in 2018 met het fantastische “Under The Mountain” (Listenable Records). Denk aan een mix van Sabbath, Candlemass, Mastodon en High On Fire.

Wij volgen de scene in Frankrijk op de voet en hebben in het verleden al heel wat bands op het podium gehad. Met Lying Figures hebben we de volgende talentvolle band voor jullie geregeld. Fantastisch klinkende melodieuze doom/death in het straatje van Saturnus.

Ook in Nederland gebeurt er veel op het vlak van doom metal. Eén van de speerpunten van Dutch Doom Days is Nederlandse bands een podium bieden. Elke keer lukt het weer om klasse bands neer te zetten. Dit jaar is dat The Fifth Alliance uit Breda, een band die al een tijdje meedraait. Dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘Hekate’. Een uitgelezen moment om de combinatie van vuige sludge, vette doom en hypnotiserende post-black op jou af te vuren. 

En om in eigen land (én stad) te blijven opent het briljante Acid Reflux. Dat de band ontstaan is doordat de leden elkaar op Dutch Doom Days leerden kennen, is een leuk feit. Dat je de ronkende, instrumentale stoner doom van het drietal niet mag missen is zelfs belangrijker.

Dit event is onderdeel van de Rotterdamse Popweek.

Tijdschema zaterdag:
14.30-15.15 Acid Reflux (NL)
15.45-16.30 The Fifth Alliance (NL)
17.00-17.45 Lying Figures (FR)
18.30-19.30 King Witch (UK)
20.00-21.00 Evangelist (PL)
21:30-22:45 Ahab (DE)

Bekijk hier het programma van Dutch Doom Days op zondag 3 november.