• 03/11/2019
  • Dutch Doom Days (Sunday)
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
13:00 uur
€ 22,50
€ 25,00
Genres:
doom / stoner

Vvk € 22,50. Entree € 25,00. Zaal open 13.00 uur
DDD combitickets: vvk € 40,00, entree € 45,00

De 18e editie van Dutch Doom Days staat weer voor de deur. We houden vast aan het vaste concept: 2 dagen, 14 bands. Van klassieke doom metal tot loodzware funeral doom. Gevestigde namen tot opkomend talent. En dat alles in een sfeervolle ambiance. Houd deze datum alvast vrij in je agenda!

Eerder dit jaar toerde Swallow the Sun al door Europa, maar een datum in Nederland zat er niet in. Goede reden om te polsen of de Finnen beschikbaar zijn voor Dutch Doom Days. Dat bleek het geval en wij zijn dan ook uitermate tevreden dat één van de beste melodieuze doom/death acts als headliner op de zondag gepresenteerd kan worden. Het zestal heeft met “When A Shadow Is Forced Into The Light” een fantastisch nieuw album opgenomen en dat willen we uiteraard live horen.

De Finnen nemen twee andere bands mee. Het Zweedse October Tide is geen onbekende. In het begin van dit jaar stonden ze ook al in Baroeg en intussen is het nieuwe album “In Splendor Below” ook verschenen. De majestueuze doom/death gaat er in als koek,

De tweede band die meekomt is Oceanwake. Deze Finse band hadden we ook al een tijdje op ons vizier staan en nu komt deze geweldige band laten horen dat ze echt zo goed zijn. Het bewijs leveren ze al met hun recente album “Lights Flashing In Mute Scenery”.

Doom metal komt in veel soorten. Voor de liefhebbers van epische doom metal hebben we Monasterium geregeld. Deze Poolse band levert dit jaar het fantastische tweede album “Church of Bones” af. Er zijn duidelijke raakvlakken met Candlemass te horen, maar dat maakt het alleen maar extra gaaf.

Met Rise and Shine hebben we een oudgediende uit de Zweedse doomscene weten te strikken. Al 25 jaar levert deze band doom geworteld in de klassieke stijl. Dat ze daar elementen uit psychedelische en southern rock en zelfs punk aan toevoegen, maakt het alleen maar interessanter.

Nadat Stream Of Passion het in 2016 voor gezien houdt, begint gitarist Eric Hazebroek een nieuwe band. Met Vetrar Draugurinn (winter geesten in het IJslands) zoekt hij de progressieve doom metalhoek op. Met onder andere zangeres Marjan Welman (Autumn, Ayreon) wordt het debuut “Hinterlands” opgenomen dat dit jaar verschijnt. Voer voor fans van Paradise Lost, Katatonia, Ghost Brigade of Draconian.

Dit event is onderdeel van de Rotterdamse Popweek.

Tijdschema zondag:
14.00-14.45 Vetrar Draugurinn (NL)
15.15-16.00 Rise And Shine (SE)
16.30-17.15 Monasterium (PL)
17.45-18.30 Oceanwake (FI)
19.00-20.00 October Tide (SE)
20.30-22.00 Swallow The Sun (FI)

Bekijk hier het programma van Dutch Doom Days op zaterdag 2 november.