• 27/07/2019
  • Demented Are Go + The Mullet Monster Mafia + Tio Gringo
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 16,50
€ 17,50
Genres:
punk / psychobilly

Onder de zeldzaam sicke bands waar je nooit genoeg van krijgt, is Demented Are Go een unicum. Daarom staat dit punkabilly-fenomeen dikwijls in Baroeg. Boegbeeld Sparky beschikt nog immer over de ultieme psycho-stem: alsof hij in een beerput met scheermesjes staat te gorgelen. Het is een van de redenen dat Demented ook buiten de psychobilly-scene een gevierde naam is.In 37 jaar bandhistorie heeft de onnavolgbare Sparky heel wat muzikanten versleten, maar de huidige bezetting trekt alweer zes jaar een spoor van rock & roll-vernieling over de wereld. Baroeg wordt wederom tot Insanity Hall verbouwd – Hellbilly Storm op komst!

"Als Motörhead een surfband was geweest, zou het hebben geklonken als The Mullet Monster Mafia." Die uitspraak klopt als een zwerende vinger. Dit trio uit Brazilië noemt bij hun bronnen zowel Dick Dale en The Surfaris als Slayer en Exodus. Dan krijg je dus een tsunami van moddervette Motörsurf. Daarbij kan plotsklaps een plons reverb over een Dead Kennedys-classic worden gestort. Drummer Neri kennen we ook van Sick Sick Sinners, de band van de trans-Atlantische kuiven-anthem 'Curitiba Rotterdam Psycho'. Het zou mooi zijn als ze die ook eens verbouwen tot klinkhamersurf. 

De kolengestookte trash-country van Tio Gringo is ideaal voor de betere drinkgelagen. Onder aanvoering van boegbeeld Mo, tevens voorman van The Gecko Brothers, geeft de band regelmatig vol gas richting rootsy cowpunk met de reuk van aangebrand zwijn op de grill. Al wonen deze Suckcity hillbillies vierduizend kilometer van de Appalachen, er wordt evengoed heel wat afgelachen. Yee-haw!

Tijdschema: 
19.30-20.15  Tio Gringo
20.35-21.20  The Mullet Monster Mafia
21.45-22.45  Demented Are Go