• 18/05/2019
  • Cenodemonic Freakout: The Kids + Distillator + Cenobites + 4
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00 uur
€ 19,00
€ 20,00
Genres:
punk / psychobilly, thrash

Na het afzeggen van Banane Metalik wegens medische rampspoed, zijn we als de bliksem op zoek gegaan naar een gave vervanger. Gelukkig had de meest legendarische punkrockband uit België wel zin in een te gek feest, dus komen The Kids aanstaande zaterdag de Cenodemonic Freakout afsluiten. This Is Rock & Roll!

Cenobites vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum. Dat gebeurt niet alleen door een nieuw album te lanceren, maar ook met een zilveren ceremonieel om alle zintuigen bij af te tuigen. Naast Cenobites zullen nog vijf andere vuige bands van leer trekken in een goed gekke sfeer. De naam van dit spektakel: Cenodemonic Freakout!

Distillator doet zijn naam eer aan door de meest essentiële elementen uit thrash metal te distilleren en daar klinknagelnieuwe prijsnummers van te smeden. Deze vaksnuiters blijven dus bij de kern: snel, strak, fel en hard. Na drie Europese tours wordt de band volop gevraagd door heftige festivals, bijvoorbeeld 70.000 Tons Of Metal. Volkomen terecht, want Distillator brengt een spervuur van ouderwets goede klats-boem-gaan-als-de-brandweer-kogelriemen-thrash.

Cenobites' rauwe kruisbestuiving van psychobilly, horrorpunk en bloedblarenmetal is berucht als de Cenodemonic Sound. Daarmee reizen de vier psychodemonen stad en land af, van Azië tot Noord- en Zuid-Amerika. Thuishaven Rotterdam is natuurlijk dé plek om een kwart eeuw bandhistorie op te luisteren met een gruwelijk gaaf verjaardagsfestival. Om het nog mooier te maken is deze dag ook nog eens de releaseparty van hun spiksplinternieuwe vinylplaat. They have such sights to show you ...

Ken Russels cultfilm The Devils combineert seks en horror met religieuze idioterie. The Devils is daarom een zeer treffende naam voor dit Italiaanse satansgespuis. Erica Volgare is een blasfemische non die op stiletto's donderbeats drumt, Gianni Puzzadidio ragt als hogepriester van de fuzz zijn gitaar aan flarden en samen schreeuwen ze hun schunnige garagepunk-evangelie: Niet zondigen is eeuwig zonde!

Pánico Al Miedo slaat een brug van Death naar At The Gates. De Catalaanse band strikte voor debuutalbum ‘Formador’ zelfs twee gitaristen van Death en artwork van Ed Repka, maker van de eerste drie Death-hoezen. Om het er nog dikker bovenop te leggen verbouwen ze op hun recente splitsingle de Death-kraker ‘Pull The Plug’ tot ‘Desconéctame’. De glorietijden van thrash en death metal herleven met een oerschreeuw die er in het Spaans overheen buldert. Metal por tu culo! 

Pig Frenzy heeft in amper een jaar al fikse impact gehad. Bij de release-show van hun eerste single kwamen mensen letterlijk uit de lucht vallen, zelfs met achterwaartse salto van het balkon. Het kabaal dat zulk tumult teweegbrengt? Denk aan onstuimige postpunk, maar dan opgenomen in een ranzige garage annex methlab met octaanslurpende generator, waarbij Amber van Forbidden Wizards de boel verder opschudt met haar gruizige bastonen.

 

Tijdschema: 
16.00-16.35 Pig Frenzy
17.00-17.35 Pánico Al Miedo
18.00-18.40 The Devils
19.10-20.00 Cenobites
20.30-21.20 Distillator
21.50-22.50 The Kids