• 29/03/2019
  • Bloodbound + Dynazty + Manimal
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 16,50
€ 17,50
Genres:
rock / alternative, heavy / power, metal

Zweden staat al sinds jaar en dag garant voor kwaliteit als het om metal gaat. Ongeacht het specifieke genre. Vandaag hebben we drie bands voor je die je in de heavy metal hoek kunt plaatsen.
Bloodbound is een vijftal dat sinds 2004 actief is en zeven albums op hun naam heeft staan. De laatste vier zijn via AFM Records uitgebracht. Hun mix van heavy en power metal is fantastisch. Het is ook veelzeggend dat Hammerfall zanger Joacim Cans ooit heeft laten weten dat hij graag bij Bloodbound zou willen zingen als Hammerfall zou stoppen.

Ook Dynazty uit Stockholm staat onder contract bij AFM, dat vorig jaar het vijfde album “Firesign” uitbracht. Ook deze vijf heren zitten in de power/heavy metal hoek. Die richting zijn ze gaandeweg opgegaan na een start die meer als melodieuze hardrock te classificeren is. Zoals we van Zweedse bands gewend zijn, klopt muzikaal alles en kun je genieten van strakke songs met gave melodieën.

Je voelt het waarschijnlijk aan je water, want ook Manimal uit Gotenburg heeft AFM als label. En ja hoor, ook deze band speelt heavy/power metal. Met het meest recente, derde album “Purgatorio” laten deze vier mannen horen dat ze uit het juist hout gesneden zijn en goed naar de klassiekers uit het genre geluisterd hebben.

Tijdschema: 
19.20-20.00 Manimal (SE heavy / power metal)
20.15-21.15 Dynazty (SE hardrock / heavy metal)
21.30-23.00 Bloodbound (SE heavy / power metal)