• 28/10/2018
  • Beast From East: Burgerkill + Insanity + Deadsquad + Pendrak
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
16:00
€ 16,-
€ 17,-
Genres:
death / grind

Als je aan Indonesië denkt, is metal misschien niet je eerste associatie. Toch heeft dat land heel wat goede bands te bieden. Deze bands ga je zien op de Beast From East avond. De opbrengst van deze avond wordt gedoneerd aan arme kinderen op het platteland van Java.

Burgerkill is één van de hardste bands uit West-Java, Indonesië. De band werd opgericht in 1995 en is een grote speler in de Indonesische underground. De gemiddelde metalhead in West-Europa kent ze echter nog niet. En dat is een gemis! Burgerkill maakt een dikke mix van metalcore, death metal en thrash. Mede dankzij het brute hakwerk van de drummer groovet dit als de neten. In 2013 wonnen ze dan ook de 'Metal As Fuck Award' van Metal Hammer Magazine. Daarbij lieten ze de concurrentie van Nergal, Jason Newsted en Pussy Riot achter zich.

Samen met Burgerkill, bepaalt Deadsquad de koers van de metal scene in Indonesië. Deadsquad maakt technische death metal met soms verrassende jazz invloeden. Als er bands uit het westen spelen in Indonesië, dan is Deadsquad een veelgevraagde opener.

Onder de naam Insanity zijn meer bands actief, maar deze is afkomstig uit Indonesië en hakt er flink op los. Grindcore van de hoogste plank. 

Pendrak komt uit Parijs en maakt een smerige pot grindcore met een crustig randje. ‘All hell will break loose!’ is hun belofte. Dat gaan we mee maken!

Tijdschema
16.30-17.05 Pendrak (FR grind / crust)
17.25-18.00 Insanity (ID grind)
18.20-19.05 Deadsquad (ID death)
19.25-20.30 Burgerkill (ID death / thrash / groove metal)