• 03/12/2017
  • Ancient + infinity + Asagraum
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 14,-
€ 15,-
Genres:
black

Er zijn van die bands die zowel geliefd als gehaat zijn. Het van origine Noorse Ancient is daar een goed voorbeeld van. In de hoogtijdagen van de black metal – halverwege de jaren 90 – kan de band rond Aphazel (tegenwoordig ingekort tot Zel) niet stuk met albums als ‘Svartalvheim’ en ‘The Cainian Chronicle’. Het daarop volgende theatrale imago schiet bij veel diehard black metalfans in het verkeerde keelgat. Toch blijft de band succesvol. Na een periode van stilte voegt drumbeest Nicholas Barker zich bij de band. In 2016 verschijnt via het Nederlandse Soulseller Records het album ‘Back to the Land of the Dead’ waarop de band teruggrijpt op hun stijl uit de beginjaren. Optredens van Ancient zijn sporadisch. Mis deze kans niet om ze in Baroeg aan het werk te zien.
In het voorprogramma staat Infinity. De band rond drummer Balgradon Xul hoort tot de top van de Nederlandse black metalscene. Met elk nieuwe album wordt dat weer bewezen. Ook het recent verschenen zesde album ‘Hybris’ staat weer bol met klasse black metal in het straatje van Dissection.
Dan hebben we ook nog Asagraum, een relatief nieuw damesduo met ervaring in bands als Gestalte, Hekel, Craft, Draugur en Isvind om slechts enkele namen te noemen. Klassieke jaren 90 black metal is wat je voorgeschoteld krijgt. Het debuutalbum verschijnt in september. Live wordt Asagraum overigens bijgestaan door een bassist.

Timetable:
16.00-16.45 Asagraum (NL black)
17.15-18.00 Infinity (NL black)
18.30-19.45 Ancient (GR/NO/IT black)