• 15/02/2020
  • Alternatieve Dansavond: Alternative Nation + Black Dog Forge
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19.00 uur
€ 9,00
€ 10,00
Genres:
rock / alternative

Alternatieve Dansavond
Ken je de Alternatieve Dansavond nog? Juist ja, die avond in de jaren negentig waar je de hele week naar uitkeek, op de zaterdagen door weer en wind fietste om met je houthakkershemd en kapot gescheurde spijkerbroek te dansen op Nirvana, Alice In Chains en al je andere helden. Die Alternatieve Dansavond is voor een keer terug in Baroeg! 2 (Tribute) bands zullen een ode brengen aan dit gitaar tijdperk: Black Force Dog (NL) en Alternative Nation (BE). De muzikale omlijsting is in handen van DJ's Neverm?nd & Ser!ous die in de jaren 90 jarenlang (naast YO & Mir) de  vaste DJ's waren van de Alternatieve Dansavond. Uiteraard geven zij je weer eens de kans om te dansen op al die nummers waarvan je dacht dat je ze vergeten was…

Black Dog Force
Black Dog Force is een 3-mans formatie uit Rotterdam die de alternatieve muziek uit de jaren 90 in een verfrissend akoestisch jasje stopt. De perfecte opener van deze avond om je in de stemming te brengen met nummers van o.a. Live, Soundgarden en Pearl Jam. De strot van Allard Meijering kan het allemaal aan en neemt je mee naar vervlogen tijden.

Alternative Nation
In de jaren 90 was het MTV programma 'Alternative Nation' de plek om nieuwe muziek te leren kennen in de genres grunge, alternative en indie. Niet geheel toevallig speelt de tributeband met de naam Alternative Nation de muziek die toen door een miljoenenpubliek beluistert werd en nog steeds populair is! Deze Belgische band heeft zijn sporen inmiddels verdiend in het clubcircuit, zanger Tom won zelfs The Voice van Vlaanderen in 2014! Het repertoire van Alternative Nation bestaat uit bekende en mindere bekende hits van bands als The Pixies, Pearl Jam, Tool, Smashing Pumpkins, Radiohead, Nirvana, Alice In Chains en veel meer. Dit wordt weer een nostalgische avondje Baroeg om je vingers bij af te likken.    

Tijdschema
20.00-21.00 Black Dog Forge (NL 90’s alternative tribute)
21.45-23.00 Alternative Nation (BE 90’s alternative tribute)