• 28/09/2019
  • I Found The Cure + Angels & Agony + Silent Runners + Noire Antidote + 3
Deur Open: Prijs VVK:
18:30 uur
Gratis
Genres:
electronic, rock / alternative

50 JAAR CO2 // 80’s & More!

Marco van Belle, aka DJ CO2, is al bijna 30 (!) jaar betrokken bij Baroeg. Als liefhebber van new wave, gothic en electro muziek  is hij de bedenker en oprichter van dansavonden zoals o.a. Tombstone, Gothic Erotic, Infrared, Monsterbal, The Downward Spiral en 80’s & More! Ook haalde hij talloze artiesten naar Baroeg als o.a. Das Ich, Project Pitchfork, VNV Nation, Wayne Hussey (The Mission), Chameleons, Justin Sullivan (New Model Army) en heel veel meer grote namen! Daarnaast is Marco o.a. de bedenker en programmeur van Wavefest en de electronic stage van Baroeg Open Air en is hij ambassadeur van Baroeg. In september wordt Marco 50 jaar en dat vieren wij groots met een aantal Nederlandse bands (waaronder Marco’s eigen band Angels & Agony) en een 80’s & more! dansavond met DJ Spud en Denniz. Het moet raar lopen wil DJ CO2 zelf ook niet achter de draaitafels verschijnen. Om deze mijlpaal groots te vieren is de entree van deze avond helemaal gratis dus kom bandjes kijken, dansen en proosten op 50 jaar CO2!

I Found The Cure 
Tuurlijk, The Cure is al door vele bandjes nageaapt, maar heb je ze ooit zo jong gezien? De bandleden van I Found The Cure zijn de jonge honden die Robert Smith en consorten nog best zouden willen zijn. The Cure heeft aan de wieg gestaan van DJ CO2’s muzikale carrière en inspireerde hem om New Wave feesten te gaan organiseren. We zijn daarom erg blij met deze mooie aanvulling en kijken uit naar de vele geweldige nummers van The Cure die I Found The Cure deze avond zal spelen!

Angels & Agony
Op zijn eigen feestje mag Abraham natuurlijk niet ontbreken op het podium! Als bandlid van Angels & Agony heeft Marco, in het ruim 20 jarige bestaan van de band, over de hele wereld opgetreden maar uiteraard blijft Baroeg iets bijzonders. Samen met zanger en boezemvriend  Reinier Kahle (die begin dit jaar ook Abraham zag) en met Benjamin (toetsen), Fried (geluid) en David (licht) maken de Angels nog 1 keer de Baroeg bühne onveilig. We kijken er naar uit! 

Silent Runners
Marco boekte Silent Runners op Wavefest III en zag ze als opener de zaal plat spelen,een goede reden om deze band ook op zijn feestje uit te nodigen. (Of was het toch vooral die fles whiskey die de band hem in zijn hand drukte vlak voor ze opgingen?). Of ze nu in kleine zaaltjes staan of op grote festivals zoals Entremuralhas (Portugal) of het WGT in Leipzig, Silent Runners maakt steeds opnieuw indruk met hun new wave/postpunk sound en hun intense en energieke optredens. Een absolute smaakmaker op deze avond die wederom harten van (nieuwe) fans zal gaan stelen.

Noire Antidote
Benjamin Schoones speelde eerder al op het Baroeg podium met zijn band Benjamin’sPlague. Vanavond mag hij dit feestje openen met de witchhouse van zijn project Noire Antidote. Noire Antidote is een persoonlijke favoriet van DJ CO2 en treedt met regelmaat op als support voor Angels & Agony. Sinds 2017 maakt Benjamin ook onderdeel uit van de liveshows van Angels & Agony dus mag hij deze avond 2 keer de planken van Baroeg betreden.  

VJ Statik Sky 
We voegen gewoon nog een artiest toe aan deze avond! Dit keer geen band, maar een VJ. Stefan Petrie bekend als Statik Sky zal  de avond voorzien van beelden tussen en na de bands.
Heb je nou toevallig nog een digitale foto van feestvarken CO2? Stuur hem dan op naar: [email protected] 

DJ’s Denniz, Spud & CO2
80’s & more!

Na afloop draaien DJ Denniz (80’s & More!) + DJ Spud (The Downward Spiral) de leukste (alternatieve) plaatjes van de jaren 80 tot nu. Klassiekers van The Cure, The Cult en Sisters Of Mercy zullen zeker niet geschuwd worden. CO2 zal zich er tot vervelens toe wel weer mee gaan bemoeien maar ja… die ouwe heeft dan ook wel recht van spreken he?!Tot zaterdag 28 september! (hadden we al gezegd dat de toegang gratis is?!)

Tijdschema
19.00-19.30 Noire Antidote (NL witchhouse)
19.55-20.35 Silent Runners (NL darkwave)
21.00-21.50 Angels & Agony (NL electro / futurepop)
22.15-23.00 I Found The Cure (NL The Cure tribute) 
+80’s & More! Dancenight:
23.00-01.00 DJ’s CO2, Spud, Denniz.