• zo 14 jul
  • CANCELLED Wehrmacht A.D. + Spazztic Blurr + Radical Retard + Powerstroke
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00 uur
€ 16,50
€ 17,50
Genres:
punk / psychobilly, thrash, hardcore / metalcore

CANCELLED
Helaas is de gehele tournee van Wehrmacht A.D. gecancelled. Kaartkopers hebben een e-mail van ons ontvangen m.b.t. de refund.

De kruisbestuiving tussen punk en thrash metal kent zijn oorsprong in de jaren 80. Destijds werd daar het label crossover opgeplakt. Je zou het ook metalcore kunnen noemen. Maar muzikaal is er wel een verschil te ontdekken tussen hedendaagse bands en de grondleggers in de vorige eeuw. De sound van D.R.I., Suicidal Tendencies of The Accüsed is uniek te noemen. Zo ook van Wehrmacht A.D. dat vandaag op het Baroegpodium staat. “Shark Attack” en “Biermächt” zijn regelrechte klassiekers van een band die met supersnelle thrashcore het schuim van je pils blaast. De toevoeging A.D. is overigens vanwege gesteggel over het gebruik van de naam tussen enkele oorspronkelijke bandleden. Wij bemoeien ons daar niet mee en verwachten gewoon een knalharde moshpit.

Spazztic Blurr was aanvankelijk een bizarre aftakking van Wehrmacht. Met de demo Bedrock Blurr uit 1986 en de plaat Before... And After die twee jaar later op het destijds toonaangevende Earache-label verscheen, maakte de band in korte tijd een onuitwisbare indruk. Zó snel spelen terwijl vele uiteenlopende genres er met de haren werden bijgesleept was nog vertoond, zeker niet met stapelgekke songteksten als Spazztic Puke en Mexicalli. In 2014 kreeg de band opeens weer hardcore-stuiptrekkingen, gevolgd door het album Hello Dum Dums, waar de zieke ongein nogmaals dik bovenop ligt.

Radical Retard is misschien wel de bekendste crossover band die Nederland rijk is. Daarom is het ook een mooie toevoeging aan de package met de twee Amerikaanse grootheden. Voor hen die niet bekend zijn met deze band en willen weten wat ze kunnen verwachten, quoten we de info van de Facebookpagina: “hard en ranzig”. Nuff said.

Powerstroke kennen we intussen vrij goed in Baroeg. Ze hebben hier al regelmatig op het podium gestaan en wij zouden ze gewoon willen omschrijven als de Belgische Pro-Pain. Dan weet je ook meteen dat het bij deze boys wel goed zit.