• za 20 okt
  • WAVEFEST IV
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 19,-
€ 20,-
Genres:
electronic, rock / alternative

WAVEFEST IV
Wavefest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Dat hoort natuurlijk thuis in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg! Op zaterdag 20 oktober 2018 vindt alweer de vierde editie van dit festival plaats: Wavefest IV. Dat Wavefest nog steeds groeiende is blijkt uit het feit dat we dit keer maar liefst 7 (inter)nationale bands hebben weten te strikken!  Voor, tussen en na de bands zullen Wavefest-DJ’s CO2 & Reverend Esser weer het allerbeste dat er te vinden is op New Wave gebied ten gehore brengen.

 BRAGOLIN (NL)
Plotseling was daar Bragolin, een post-punk/darkwave duo uit Utrecht. Na wat speurwerk bleek dit een samenwerking te zijn van twee bekende koppen uit de ‘Nederlandse scene’: Edwin van der Velde (Zwarte Poëzie) en Maria Karssenberg (Bleib Dark parties). Dit jaar brachten zij hun 8-track debuut ‘I saw nothing good so I left’ uit via Young & Cold records. Dit debuut is zo goed ontvangen dat de band in 2018 op verschillende internationale festivals zal spelen waaronder het prestigieuze Entremuralhas in Portugal. Deze band moesten wij dus hebben en we zijn dan ook trots dat Bragolin Wavefest IV zal openen!

GOTTERDAMMERUNG (NL)
Gotterdammerung is allesbehalve een onbekende van Baroeg, reeds in de jaren 90 stonden zij al enkele malen op de planken van Baroeg’s podium. De band moest, wegens omstandigheden, afzeggen op de allereerste editie van Wavefest maar dit keer zullen Marc, Almar en Guido al hun verplichtingen opzij zetten om de zaal plat te spelen met hun artistieke deathrock. Wij wrijven in onze handen dat het, na bands als Spasmodique en Mecano Un- Ltd, wederom gelukt is om een legendarische Nederlandse band op Wavefest te programmeren.  

DIVE (B)
Hadden we het over legendarische acts? Dirk Ivens aka DIVE is de koning van de EBM baslijn en met ruim 40 jaar podiumervaring met recht de vermelding legendarische act waard! Ook Dive stond in de jaren 90 al op de planken van Baroeg en we zijn maar wat trots dat we hem nu weer mogen verwelkomen. Naast Dive zou je Ivens moeten kennen van o.a. Sonar, Absolute Body Control en The Klinik. Met Dive kleuren we stiekem een beetje buiten de (bas)lijntjes van Wavefest en dat doen we maar wat graag want  wat een heerlijke voorlaatste act is dit!