• za 26 mei
  • Submit Fest 2018
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00
€19,00
€20,00
Genres:
hardcore / metalcore

Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na een eerste succesvolle editie in 2017 keert Submit Fest in 2018 terug met een line-up die zich zal richten op o.a. progressieve metal en metalcore. De eerste namen die zijn aangekondigd zijn The Charm The Fury, Kadinja en Ghost Iris. Meer namen volgen snel, so stay tuned!

The Charm The Fury (NL)
2017 is zonder twijfel het jaar geweest van The Charm The Fury. De uit Amsterdam afkomstige band bracht de verwoestende plaat ‘The Sick, Dumb and Happy’ uit. Met een gewelddadige groove, omringd door waanzinnige melodieën en nog donkerder, intenser materiaal, wist de band indruk te maken en zet The Charm The Fury zich neer als één van de meest veelbelovende metalbands in Europa. Live staat de band bekend om hun energieke shows. Na diverse support shows voor o.a. Korn, Papa Roach en Marilyn Manson en festival optredens op o.a. Pinkpop, Graspop Metal Meeting, FortaRock, Jera On Air en Baroeg Open Air, komt The Charm The Fury in 2018 op Submit Fest knallen. Dit wil je niet missen! 

Kadinja (FR)
De Franse progressieve metalband Kadinja bracht begin 2017 hun debuutalbum ‘Ascendancy’ uit. De veelzijdigheid en technische kwaliteit die de band op ‘Ascendancy’ liet horen wist te overtuigen en leverde Kadinja optredens op o.a. Complexity Fest en Euroblast, waar ze positief ontvangen werden. De band werkt momenteel aan hun tweede album, waarvan we op Submit Fest 2018 misschien al het één en ander zullen horen.

Ghost Iris (DK)
Ghost Iris is één van de toonaangevende progressieve metalcore bands uit Denemarken. In 2017 bracht de band hun tweede album ‘Blind World’ uit, waarmee ze hun pakkende, technische, progressieve metalcore sound naar een hoger niveau wisten te tillen. Niet gek dus dat de eerste single van ‘Blind World’, “Pinnacle” in de top 100 van de meest gestreamde metal tracks op Spotify te vinden was. Na optredens op o.a. Copenhell, UK Tech-Metal Fest en Euroblast en support shows voor o.a. Devin Townsend Project en The Faceless, zal Ghost Iris in 2018 te zien zijn tijdens Submit Fest in Baroeg.     

SUBMIT FEST 2018
Zaterdag 26 mei 2018
Waar: Baroeg, Rotterdam
Zaal open: 14:00
Tickets: vvk € 14,00 (early phoenix t/m 31-12- 2017) / € 19,00 (vanaf 1-1- 2018). Entree €20,00

Submit Fest focust zich op actualiteit en kwaliteit van acts en biedt zo een filter in het grote en diverse muziekaanbod van metal binnen de nieuwe generaties. Hiermee beperkt het festival zich niet tot een specifiek genre, maar verbindt het artiesten op regionaal, nationaal en internationaal niveau met elkaar en het publiek. Immers zijn deze samen dé scene. Submit gelooft in de kracht van de Nederlandse metalscene en het talent van de nieuwe generaties.