• za 09 mrt
  • In The Grip Of Winter fest 2019
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15.00
tba
tba
Genres:
doom / stoner, death / grind

De tweede editie van het In The Grip Of Winter fest hebben we in maart een plek op de agenda gegeven. Nog ruim voor de meteorologische lente ingaat, dus qua naam van dit festival zit het wel snor.

Als headliner hebben we October Tide weten te strikken. De formatie begint als side-project van Katatonia en in 1997 verschijnt het geweldige debuut “Rain Without End”. Intussen hebben de Zweden vijf albums op hun naam staan die je tot de betere doom/death albums kunt rekenen. En er staat zelfs een nieuwe op de planning die voor deze show het daglicht moet zien.

Acrostichon is ontstaan in 1989 en zijn in korte tijd een grote naam geworden binnen de death metal underground scene. Acrostichon was ook een van de groundbreaking bands met vrouwelijke deathgrunts. In 1993 hebben ze 'Engraved In Black' uitgebracht,  gevolgd door 'Forgotten' en 'Sentenced'. De band is uit elkaar gegaan in 1998 en zijn weer bij elkaar gekomen in 2009 om een aantal reünie shows te spelen. Mis deze kans dan ook niet om deze band vanavond live te zien. 

We kunnen ook met trots bekend maken dat Nederlandse atmosferische black metal band Laster komt spelen. Laster beschrijft hun muziek zelf als 'Obscure dance music from the innards of Utrecht, the Netherlands.' Komt dat zien!