• zo 28 jan
  • In The Grip Of Winter fest
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€19,00
€20,00
Genres:
death / grind

De maand januari is over het algemeen een vrij rustige maand als het om concerten gaat. Baroeg brengt daar verandering in en komt met een nieuw metalfestival; het In The Grip Of Winter fest.

Hoofdact op deze eerste editie is Death Metal legende Pestilence. De band rond Patrick Mameli kent een bewogen historie waaruit we kunnen concluderen dat Pestilence zeker geen 13 in een dozijn act is. En juist zulke bands behoren tot de grote der aarde en worden herinnerd. De eerste 4 albums zijn absolute klassiekers en vandaag zal Pestilence een set spelen die louter uit songs van deze albums bestaat.

Pestilence neemt Rebaelliun mee. Ook zij hebben een naam als Death Metal grootheid. Samen met Krisiun hebben zij Brazilië op de kaart gezet als het gaat om extreme, knalharde en supersnelle Death Metal. Het in 2016 via Hammerheart Records verschenen album 'The Hell's Decrees' bevestigt de klasse van Rebaelliun.

Insiders zijn natuurlijk al lang op de hoogte, maar Execration is een echte “Geheimtipp” zoals ze dat in Duitsland zo mooi kunnen zeggen. Deze Noorse death metalband leverde onlangs hun vierde album af via Metal Blade Records. Hun derde album leverde in thuisland de Spellemann Award 2014 op, wat je kunt zien als de Noorse Grammy. Een band die je niet mag missen.

Reptilian uit Noorwegen maakt met het debuut ‘Perennial Void Traverse’ uit 2016 indruk. Lekker eigenzinnige death metal waarin complexiteit en simplisme samensmelten tot een geheel waar je u tegen zegt.