• zo 29 okt
  • Dutch Doom Days
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
13:00
n.n.b.
n.n.b.
Genres:
doom / stoner

Zoals gebruikelijk vindt in het laatste weekend van oktober Dutch Doom Days plaats. Dit keer alweer de 16e editie. De organisatie heeft weer een mooi programma in petto. Van klassieke doom metal tot funeral doom.

Headliner op de tweede dag is het Deense Saturnus. Eén van de grootste namen uit de melodieuze doom/death hoek. Sinds het begin van de jaren 90 is deze act al actief en zij stonden in 2006 al eens op DDD. Met recht sluit deze geweldige band deze editie af.

Hour Of 13 maakte in de periode 2006-2014 veel indruk met hun 3 albums. De band rond Chad Davis is sinds 2016 weer helemaal terug. Hun klassieke doom metal moet je gewoon een keer live gehoord hebben. Dikke aanrader!

Clouds is internationaal collectief bestaande uit leden van bands als Eye Of Solitude, Funeral, Hamferd, Pantheist en Shape Of Despair om er een paar te noemen. Om live te spelen is het een hele puzzel om een band bij elkaar te krijgen, maar leider Daniel Neagoe is het gelukt. Wij zijn dan ook trots dat Clouds op deze editie van DDD staat.

Het Nederlands/Belgische gezelschap Hooded Priest is geen onbekende van Dutch Doom Days. De band rond charismatische zanger Luther “Finlay” Veldmark trad al eens op. Nu er volop nieuw materiaal beschikbaar is, willen wij ze heel graag weer aan het werk zien.

Uit het Duitse Freiburg komt de formatie Lone Wanderer. Wat ons betreft ook een echte insider tip. Deze act speelt sfeervolle funeral doom in het straatje van Mournful Congregation.

Venus Sleeps uit Dublin is voor veel liefhebbers wellicht nog een onbekende naam. Maar wij garanderen dat de psychedelische doom metal van deze Ieren echt geweldig is. Luister eens naar het debuut ‘Dead Sun Worship’.

Het Roemeense Abigail is voor velen misschien een onbekende naam. Toch is de band al ruim 20 jaar actief en leveren zij kwalitatief hoogstaande atmosferische doom/death. Wij zijn ervan overtuigd dat zij na Dutch Doom Days veel nieuwe fans erbij hebben.

Zaterdag 28 oktober 2017
Dutch Doom Days
Mare Infinitum (RU doom)
Albez Duz (DE doom)
Doomed (DE doom / death)
Urza (DE funeral doom / death)
Beyond Our Ruins (NL melodic doom / death)
Vvk n.n.b.  Entree n.n.b.  Zaal open 13.00 uur

Zondag 29 oktober 2017
Dutch Doom Days
Saturnus (DK doom / death)
Hour Of 13 (US doom)
Clouds (UK/BE/FI/FO atmospheric doom / death)
Hooded Priest (NL / BE doom)
Lone Wanderer (DE funeral doom)
Venus Sleeps (IE psychedelic doom)
Abigail (RO doom / death) 
Vvk n.n.b.  Entree n.n.b.  Zaal open 13.00 uur