• za 28 okt
  • Dutch Doom Days
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
13:00
n.n.b.
n.n.b.
Genres:
doom / stoner

Zoals gebruikelijk vindt in het laatste weekend van oktober Dutch Doom Days plaats. Dit keer alweer de 16e editie. De organisatie heeft weer een mooi programma in petto. Van klassieke doom metal tot funeral doom.

Buiten optredens in de voormalige Sovjet Unie zien we Russische bands niet vaak op doom metal festivals. Daar brengen wij nu verandering in. We hebben namelijk de geweldige melodieuze doom/death act Mare Infinitum uit Moskou aan deze editie van DDD toegevoegd.

Albez Duz uit Berlijn heeft zich de afgelopen 10 jaar gestaag omhoog gewerkt. Voorlopig hoogtepunt is het album ‘Wings Of Tzinican’ dat in 2016 via Listenable Records verschijnt. Deze Duitsers leveren een mooie mix van klassieke doom met een gothic inslag à la Type O Negative.

Het Duitse Doomed stond eerder op Dutch Doom Days. Op papier een eenmansband, in de praktijk een fantastische live ervaring. Dit viertal levert fantastische doom/death met geweldige melodieën. In vier jaar tijd zijn vijf albums uitgebracht die stuk voor stuk geweldig zijn.

Wij houden onze ogen en vooral oren goed open en kwamen Urza uit Berlijn op het spoor. Vette funeral death/doom van een band die sinds 2015 bestaat.

We houden de traditie in ere om Dutch Doom Days te openen met een opkomende talentvolle Nederlandse band. Deze keer is de keus gevallen op Beyond Our Ruins. Deze Brabanders spelen prima melodieuze doom/death in het straatje van bands als My Dying Bride of Novembers Doom.


Zaterdag 28 oktober 2017
Dutch Doom Days
Mare Infinitum (RU doom)
Albez Duz (DE doom)
Doomed (DE doom / death)
Urza (DE funeral doom / death)
Beyond Our Ruins (NL melodic doom / death)
Vvk n.n.b.  Entree n.n.b.  Zaal open 13.00 uur

Zondag 29 oktober 2017
Dutch Doom Days
Saturnus (DK doom / death)
Hour Of 13 (US doom)
Clouds (UK/BE/FI/FO atmospheric doom / death)
Hooded Priest (NL / BE doom)
Lone Wanderer (DE funeral doom)
Venus Sleeps (IE psychedelic doom)
Abigail (RO doom / death) 
Vvk n.n.b.  Entree n.n.b.  Zaal open 13.00 uur