• za 18 mei
  • Cenodemonic Freakout: Banane Metalik + Cenobites + The Devils
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00 uur
€ 19,00
€ 20,00
Genres:
punk / psychobilly

Cenobites vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum. Dat gebeurt niet alleen door een nieuw album te lanceren, maar ook met een zilveren ceremonieel om alle zintuigen bij af te tuigen. Naast Cenobites zullen nog vijf andere vuige bands van leer trekken in een goed gekke sfeer. De naam van dit spektakel: Cenodemonic Freakout!

BANANE MTALIK
De waanzinnigste band uit Frankrijk is Banane Metalik. Vanaf begin jaren 90 maken ze wereldwijd naam met hun bastaardvorm van psychobilly. In de loop der tijd hebben ze daar veel verschillende genres in verwerkt, van punk tot mariachi. Na de millenniumwisseling doopten ze hun stijl gore 'n roll, wat perfect past bij de horrorwaardige uitdossingen en stage props van de Sexorcist Gorefathers.

CENOBITES
Cenobites' rauwe kruisbestuiving van psychobilly, horrorpunk en bloedblarenmetal is berucht als de Cenodemonic Sound. Daarmee reizen de vier psychodemonen stad en land af, van Azië tot Noord- en Zuid-Amerika. Thuishaven Rotterdam is natuurlijk dé plek om een kwart eeuw bandhistorie op te luisteren met een gruwelijk gaaf verjaardagsfestival. Om het nog mooier te maken is deze dag ook nog eens de releaseparty van hun spiksplinternieuwe vinylplaat. They have such sights to show you ...

THE DEVILS
Ken Russels cultfilm The Devils combineert seks en horror met religieuze idioterie. The Devils is daarom een zeer treffende naam voor dit Italiaanse satansgespuis. Erica Volgare is een blasfemische non die op stiletto's donderbeats drumt, Gianni Puzzadidio ragt als hogepriester van de fuzz zijn gitaar aan flarden en samen schreeuwen ze hun schunnige garagepunk- evangelie: Niet zondigen is eeuwig zonde!

De komende tijd worden meer bands bekendgemaakt.