• zo 27 jan
  • Black Denim Festival 2.0
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
punk / psychobilly, rock / alternative, metal

‘Crustig aan’ zeiden we bij de lancering van Black Denim Fest. Dat hebben we geweten, want uit alle hoeken en gaten kwamen horden fanaten af op gepokt en gemazelde punkpartizanen als Disorder en Subhumans, maar ook op nieuwere noisome namen als Diesel Breath en Sick Of Stupidity. Zo extreem als de muziek was, zo gemoedelijk was de sfeer, ook bij de chaotische taferelen die zich vóór het podium afspeelden. Geen wonder dat we daar een vervolg aan geven en zeven kogelharde bands bij elkaar zetten voor de tweede editie van Black Denim Fest. Dat kan gaan van D-beat tot deathgrind en van ziedende hardcore tot crustconfrontaties het Baroegpodium wordt extra gestut voor een punkpandemonium.

Extreme Noise Terror maakt zijn naam al waar vanaf 1985. De band kiepert crust, grind en furieuze hardcore in de betonmolen en draait je vervolgens dol met een orkaan van punkgeweld. Meer grof geschut krijg je voor je kiezen door de dubbele vocale aanval van oerlid Dean Jones met zijn trawant Ben McCrow, die je wellicht ook nog kent van Gorerotted en The Rotted. In 2015 werd Baroeg nog rigoureus vol gal gespuwd door het notoire Britse vijftal en het zal er tijdens Black Denim Fest ongetwijfeld net zo onguur aan toegaan.

Het vlaggenschip van Roffa’s Bruja Kru moet je sowieso meemaken om drummer Lemmy in actie te zien; zijn moeder was een slager, zijn vader een uzi, dus je kan wel nagaan hoe maniakaal hij zijn kit afranselt. Gewoon Fucking Raggen smijt met fragmentatiebommen van hardcore punk en grind, wat door het drietal zelf wordt bestempeld als ‘trashcompactorviolence’. Met andere woorden: alles gaat plat.

Avskum werd in 1982 opgericht, nadat de bands Adrian Cuba and Dead Corruption waren gestopt. Huidige ine-up: Gunnar- zang, Pyri- drums, Håkan- gitaar en Jörgen- bas.

Het Leidse Kru$h is binnen de grindcore wereld geen onbekende naam meer. Met een geweldige mix van grind en crust speelt deze band alle kraakpanden en festivals op deze aarde plat. Dat mogen deze mannen vandaag ook in Baroeg doen. Wij verwachten niets anders.