• 08/07/2017
  • WaveFest: The Wounded, Dear Deer, Tanks & Tears, Palais Ideal
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
18:00
€ 13,00
€ 15,00
Genres:
punk / psychobilly, electronic, rock / alternative

WaveFest
wave/postpunk/(death)rock/shoegaze/indie festival

Timetable

18.45-19.20 Palais Ideal (NL new wave)
19.45-20.25 Tanks & Tears (IT post-punk / new wave)
20.50-21.35 Dear Deer (FR post-punk)
22.00-23.00 The Wounded (NL rock / wave)


Wavefest
In de jaren ‘80 is wave met bands als The Cure en de Simple Minds volwassen geworden. De laatste jaren zijn er veel nieuwe bands ontstaan die termen als 'postpunk', 'deathrock' en 'synth-wave' gebruiken, genres die aanschuren tegen (new) wave. WaveFest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Het festival combineert bands die hun sporen al verdiend hebben met acts die op het punt staan geschiedenis te gaan schrijven. Nostalgie en vernieuwing gaan hand in hand. Dat hoort natuurlijk in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg.WaveFest II zal plaatsvinden op 26 November van dit jaar maar op 8 juli presenteren we de allereerste editie, toepasselijk genaamd WaveFest I.
Op WaveFest I zullen 4 bands het podium betreden,  na afloop van de bands (omstreeks 23.00 uur) kun je dansen op  een  mix van oude en nieuwe nummers uit eerdergenoemde genres. DJ's Reverend Esser (o.a. Manifest) en DJ CO2 (o.a. 80's & More!) zijn deze avond jullie hosts.

Götterdämmerung heeft helaas af moeten zeggen. Palais Ideal zal hen vervangen.
Door een polsblessure heeft Hante ook af moeten zeggen. Gelukkig zal zij zondag 26 november wel optreden op Wavefest II. Op Wavefest I wordt zij vervangen door Dear Deer.

PALAIS IDEAL
Post-punk, new wave en gothrock zijn de bouwstenen van het Palais Ideal. Vintage synthesizers en drumcomputers vormen een stevige fundering voor galmende, melodieuze gitaren en zang. Romantiek en modernisme worden samengevoegd tot een energiek en dansbaar nieuw geheel.
De eerste EP van het duo verscheen op 2 juni 2017 op het gerenommeerde Duitse label Dark Vinyl Records.

TANKS & TEARS
Dit Italiaanse trio maakt een mix van jaren ‘80 postpunk, jaren ‘90 Seattle grunge en moderne gitaarwave. Zelf geven ze aan beïnvloed te zijn door God, The Cure en Nirvana. Een spannende en uitermate passende combi!

Dear Deer
Het Franse duo Dear Deer is in 2015 gevormd en bestaat uit Federico Iovino en Sabatel (Cheshire Cat). De muziek van Dear Deer is een combi van new wave en postpunk met noise invloeden. Live schreeuwt dit creatieve paar hun woede en waanzin uit, gecombineerd met bas, gitaar, synth en drumcomputer maakt dit Dear Deer tot een waardige vervanger van Hante en een welkome gast op WaveFest I.

THE WOUNDED
In 2010 stond The Wounded nog op Baroeg Open Air. Met veel plezier ontvangen we deze Drentse New Wave/Rockformatie weer op de bühne van Baroeg.  The Wounded houdt van de atmosfeer die bands als The Cure, Anathema, Placebo, Marillion en Fields Of The Nephilim creëren. Dat hoor en zie je terug tijdens hun liveoptredens. Onlangs kwam hun album 'Sunset' uit dat met nummers als 'Wolves we raised' , 'The Cold' en 'The Fallen' laat horen dat The Wounded nog steeds een van de meest aansprekende Nederlandse bands is in het new wave genre. Een waardige afsluiter van het eerste WaveFest!

DJ REVEREND ESSER
Annemarie Esser is geen onbekende in de(inter)nationale underground scene. Als DJ Reverend Esser draait ze op menig feest en festival. Daarnaast organiseert ze haar eigen clubavonden zoals Manifest in Utrecht. Vanavond zal ze een grensverleggende mix draaien van new wave en alles wat daar tegenaan schuurt.

DJ CO2
DJ CO2 (Marco van Belle) organiseert al ruim 20 jaar alternatieve feesten in Baroeg. Uiteraard is DJ CO2 het muzikale gezicht van de 80's & More!. Op WaveFest gaat hij een stapje verder de muzikale geschiedenis, heden en toekomst van de Wave in.

 WaveFest wordt mede mogelijk gemaakt door Go! Music.