• 20/10/2018
  • WAVEFEST IV
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 19,-
€ 20,-
Genres:
electronic, rock / alternative

WAVEFEST IV
Wavefest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Dat hoort natuurlijk thuis in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg! Op zaterdag 20 oktober 2018 vindt alweer de vierde editie van dit festival plaats: Wavefest IV. Dat Wavefest nog steeds groeiende is blijkt uit het feit dat we dit keer maar liefst 7 (inter)nationale bands hebben weten te strikken!  Voor, tussen en na de bands zullen Wavefest-DJ’s CO2 & Reverend Esser weer het allerbeste dat er te vinden is op New Wave gebied ten gehore brengen.

BRAGOLIN (NL)
Plotseling was daar Bragolin, een post-punk/darkwave duo uit Utrecht. Na wat speurwerk bleek dit een samenwerking te zijn van twee bekende koppen uit de ‘Nederlandse scene’: Edwin van der Velde (Zwarte Poëzie) en Maria Karssenberg (Bleib Dark parties). Dit jaar brachten zij hun 8-track debuut ‘I saw nothing good so I left’ uit via Young & Cold records. Dit debuut is zo goed ontvangen dat de band in 2018 op verschillende internationale festivals zal spelen waaronder het prestigieuze Entremuralhas in Portugal. Deze band moesten wij dus hebben en we zijn dan ook trots dat Bragolin Wavefest IV zal openen!

TRAITRS (CA)
Net op het moment dat onze programmeur dacht de line up voor Wavefest IV rond te hebben bood het Canadese duo Traitrs haar diensten aan. Voor zo’n internationale act maken we natuurlijk graag ruimte en dus was de deal snel beklonken. Met een nagelnieuw album op zak (Butcher’s coin) komt deze post-punk sensatie naar Baroeg om hits als ‘Thin Flesh’  en ‘Heretic’ live ten gehore te brengen. Traitrs speelt op het WGT in Leipzig dit jaar maar de band is niet vaak in Europa te vinden dus dit is een absolute must see!

SHE PLEASURES HERSELF (PT)
Ook in het zonovergoten Portugal maakt men muziek met een duister randje. Dat SPHS ook nog een voorliefde heeft voor fetish maakt de band uit Lissabon een graag geziene gast in de underground scene. Geïnspireerd door grootheden als The Cure, Bauhaus, Depeche Mode en The Sisters of Mercy laat dit gezelschap een mix horen van synths, gitaar en drummachines met een 80’s touch.  Begin dit jaar speelden SPHS op het W-festival in België nu op Wavefest in Olanda!

GOTTERDAMMERUNG (NL)
Gotterdammerung is allesbehalve een onbekende van Baroeg, reeds in de jaren 90 stonden zij al enkele malen op de planken van Baroeg’s podium. De band moest, wegens omstandigheden, afzeggen op de allereerste editie van Wavefest maar dit keer zullen Marc, Almar en Guido al hun verplichtingen opzij zetten om de zaal plat te spelen met hun artistieke deathrock. Wij wrijven in onze handen dat het, na bands als Spasmodique en Mecano Un- Ltd, wederom gelukt is om een legendarische Nederlandse band op Wavefest te programmeren.  

ZANIAS (D)
Zanias kennen we o.a. van Linea Aspera en Keluar. Momenteel woonachtig in Berlijn, maar van origine Australische, brengt Zoe Zanias haar electrowave met industriële en Aziatische invloeden tegenwoordig solo aan de man. Dat ze dit verdomde goed doet blijkt uit dansvloervullers als ‘Through this collapse’ en ‘Follow the body’. Live betovert Zanias het publiek met haar looks,  indringende zang en vette EBM baslijnen. In 2017 was Zanias al te gast op Grauzone in Den Haag nu komt ze naar die andere metropool, Rotterdam! Zanias neemt Lynette Cerezo van Bestial Mouths mee naar WAVEFEST VI. Lynette zal uiteraard een aantal nummers meespelen.

 DIVE (B)
Hadden we het over legendarische acts? Dirk Ivens aka DIVE is de koning van de EBM baslijn en met ruim 40 jaar podiumervaring met recht de vermelding legendarische act waard! Ook Dive stond in de jaren 90 al op de planken van Baroeg en we zijn maar wat trots dat we hem nu weer mogen verwelkomen. Naast Dive zou je Ivens moeten kennen van o.a. Sonar, Absolute Body Control en The Klinik. Met Dive kleuren we stiekem een beetje buiten de (bas)lijntjes van Wavefest en dat doen we maar wat graag want  wat een heerlijke voorlaatste act is dit!

 AGENT SIDE GRINDER (SE)
Als je oren en voeten het nog doen na DIVE dan ben je klaar voor het huzarenstukje van de avond. Het Zweedse Agent Side Grinder komt, in een compleet nieuwe bezetting, laten zien en horen waarom ze 1 van de grootste Zweedse exportproducten zijn op het gebied van alternatieve popmuziek. Hun rugzak vol hits als  ‘This is us’, ‘ Sleeping fury’ en ‘Giants fall’ nemen ze mee naar Baroeg en natuurlijk wachten wij in spanning af of deze open zal gaan.Met hun laatste single ‘Doppelganger’ en een nieuw album op komst bewandelt ASG haar pad via post-punk en wave naar electro. Dit komt allemaal tezamen tijdens het enige optreden dat de band in 2018 in Nederland zal geven, natuurlijk op Wavefest!   

Tijdschema:
15.45-16.15 Bragolin (NL darkwave)
16.40-17.15 TRAITRS (CA coldwave)
17.40-18.15 She Pleasures Herself (PT wave / post-punk)
18.40-19.20 Götterdämmerung (NL post-punk)
19.45-20.25 Zanias (DE electronic wave)
20.50-21.35 Dive (BE oldskool industrial)
22.00-23.00 Agent Side Grinder (SE electronic / post-punk)
23.00-01.00 DJ’s CO2 + Reverend Esser