• 07/04/2018
  • Wavefest III
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€19,00
€20,00
Genres:
electronic, rock / alternative

WAVEFEST III
Wavefest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Dat hoort natuurlijk in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg! Op zaterdag 7 April 2018 zal de derde editie van dit festival plaatsvinden. Er zullen zes (!) bands het podium betreden: headliner is de legendarische Engelse formatie And Also The Trees. Uit België verwelkomen wij de jonge goden van Whispering Sons. Naast Mecano Un-Ltd (NL) en Desperate Journalist (UK) staan ook Silent Runners (NL) en A Projection (SW) op de zwartgelakte planken van Baroeg. Na de bands dansen we door met op muziek van de ervaren DJ’s CO2 & Reverend Esser. Zij brengen het allerbeste dat er te vinden is op new wave gebied ten gehore. 

SILENT RUNNERS
Ook Nederland kent zijn darkwave & postpunk pareltjes al acteert het Amsterdamse Silent Runners nog in alle bescheidenheid. Dat dat niet nodig is zal de band, geïnspireerd door acts als The Chameleons, The Fall, The Soft Moon & Killing Joke, laten zien en horen in Baroeg. De liveperformance van Silent Runners is even hypnotisch als extatisch, gedreven door pakkende gitaarmelodieën, diepe basspartijen, bombastische synths en dwingende drumpartijen. Op hun laatste album ‘The Directory’ is de internationale allure van de band te horen. Dit lieten ze eerder al horen op locaties als Paradiso en Melkweg en zelfs het beroemde Entremuralhas Festival in Portugal. Deze avond op Wavefest III in 010!

A PROJECTION
Het uit Zweden afkomstige A Projection timmert sinds 2013 aan de weg en bracht inmiddels twee albums uit: ‘Exit’ en ‘Framework'. Hun muziek wordt omschreven als een dansbare mix van postpunk, indiepop en electronica met een knipoog naar de jaren 80. Joy Division is nooit ver weg in het geluid van A Projection, maar ook een band als The Knife heeft voor inspiratie gezorgd. A Projection staat op het affiche van het Duitse Amphi Festival 2018 maar in het voorjaar dus ook gewoon in ons eigen Baroeg!

DESPERATE JOURNALIST
Dit 4-koppige postpunk/indie gezelschap heeft inmiddels 2 volledige albums uitgebracht en een lading singles waarvan o.a. Hollow & Be Kind grote hits werden. Live maakt Desperate Journalist al geruime tijd indruk in Europa en spreekt men van een mix van Magnapop, Savages en The Smiths. Eerder speelde de band al op London Calling en Geleen Calling en nu op de buhne van Baroeg, dat wordt allesbehalve desperate!

MECANO UN-LTD.
Ja hoor, we zetten gewoon weer een legendarische Nederlandse band op de planken alsof het geen moeite kost. De charismatische frontman Dirk Polak startte Mecano reeds in 1978 (!) De muziekstromingen punk en new wave stonden centraal. In 2013 werd de huidige line-up gevormd met o.a. Idan Karutchi (Sophya) en Mark Ritsema (Spasmodique). Opererend onder de naam Mecano Un-Ltd speelt de band live een doorsnee uit hun ouvre van 1978 tot nu. Mecano Un-Ltd laat vanavond zien dat oude en nieuwe wave hand in hand met elkaar gaan tijdens Wavefest.

WHISPERING SONS
Whispering Sons is de Belgische postpunk sensatie van het moment. Hun donkere geluid ademt wanhoop en nervositeit uit wat zich vertaalt in een onheilspellende atmosfeer. In april 2016 won de band de Humo’s Rock Rally in België. Sindsdien spelen ze menig zaal plat en laten ze het publiek in verwarring achter. Niet teveel in de war raken anders zie je na Whispering Sons de bomen door het bos het niet meer.

AND ALSO THE TREES
In 1979 richtte Simon Huw Jones een van de belangrijkste bands uit het postpunkgenre op: And Also The Trees. De band onderhield al snel nauwe banden met leden van The Cure. Enkele nummers werden geproduceerd door Robert Smith en Lol Tolhurst. And Also The Trees mocht begin jaren '80 mee als support van The Cure tijdens hun UK Tour. De band liet daarna zien en horen dat ze volledig op eigen benen kunnen staan en toeren nu al bijna 40 jaar door Europa. Onlangs bracht de band hun 15e (!) album ‘Born Into The Waves’  uit. Dat we trots zijn dat deze grootmacht Wavefest III afsluit in Baroeg is een understatement.

Voor, tussen en na de bands wordt de muzikale omlijsting verzorgd door DJ’s CO2 & Reverend Esser.

DJ REVEREND ESSER
Annemarie Esser is geen onbekende in de(inter)nationale underground scene. Als DJ Reverend Esser draait ze op menig feest en festival. Daarnaast organiseert ze haar eigen clubavonden zoals Manifest in Utrecht. Vanavond zal ze een grensverleggende mix draaien van new wave en alles wat daar tegenaan schuurt.

DJ CO2
DJ CO2 (Marco van Belle) organiseert al ruim 20 jaar alternatieve feesten in Baroeg. Uiteraard is DJ CO2 het muzikale gezicht van de 80's & More. Op Wavefest gaat hij een stapje verder de muzikale geschiedenis, heden en toekomst van de Wave in.

Wavefest wordt mede mogelijk gemaakt door GO! Music www.go-music.nl

Timetable
16.00-16.35 Silent Runners (NL dark wave)
17.00-17.40 A Projection (SE new wave /post-punk)
18.05-18.45 Desperate Journalist (UK indie / post-punk)
19.10-20.00 Mecano Un-Ltd. (NL new wave)
20.25-21.20 Whispering Sons (BE post-punk / new wave)
21.50-23.00 And Also The Trees (UK new wave)
Vanaf 23.00 afterparty met DJ CO2 en Reverend Essser