• 31/03/2018
  • Veneration Of The Dead VI
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
16:00
€ 19,-
€ 20,-
Genres:
black

In samenwerking met Heidens Hart organiseert Baroeg het Veneration Of The Dead festival. De focus ligt op underground black metal. Op Veneration Of The Dead is geen plaats voor trendy acts of gehypete bands. Dit is ook niet nodig, want het festival trekt niet alleen bezoekers uit Nederland, maar ook van ver daar buiten.

Op deze editie zien we Ancient Rites terug. Vijf jaar na de eerste editie staan de echte meesters van de Belgische black metal weer op de planken. Met het laatste album “Laguz” bewijzen deze heren dat ze altijd een stapje voorlopen op de rest. Ze blinken uit met fantastische composities gecombineerd met geschiedkundige en filosofische teksten. Ancient Rites is een fenomeen. Voor velen legendarisch maar ook ondergewaardeerd. Ze worden zelfs gehaat, maar daar malen ze niet om. Ancient Rites zal een 75-minuten durende set spelen.

Varathron is één van de hoekstenen van de Griekse black metal scene. Waar we in 2013 Rotting Christ nog met een exclusieve show hadden, is het nu de beurt aan Varathron. Je gelooft het haast niet, maar dit wordt het eerste concert in de Benelux ooit. Ook Varathron speelt een set van een uur en een kwartier. Daarin komen klassiekers van de albums “His Majesty At The Swamp” en “Walpurgisnacht” langs, maar ook songs van het aanstaande album “Patriarchs Of Evil”.

Lugubre rekenen we tot de Nederlandse black metal elite. Eigenlijk hebben ze helemaal geen introductie nodig. Acht jaar na het allesverwoestende album “Supreme Ritual Genocide” staat de band in Baroeg voor de allereerste show in 2018. Wees getuige van deze nietsontziende, gewelddadige uitbarsting.

Uit Wit-Rusland presenteren we Pestilentia. En dit is de allereerste show ooit op Nederlands grondgebied. Pestilentia vereert de doden met hun rechttoe rechtaan black metal. Voer voor fans van Horna of Funeral Winds.

Bloodtomb is de eerste en enige war metal band uit Nederland. De band bestaat uit (ex-) leden van Wrok, Hekel en Zwartplaag. Zij spuwen hun haat over je uit met primitieve, maar extreem harde war metal in het straatje van Blasphemy, Black Witchery en Von.

Timetable
16.30-17.10 Bloodtomb (NL black)
17.35-18.15 Pestilentia (BY black)
18.40-19.30 Lugubre (NL black)
20.00-21.15 Varathron (GR black)
21.45-23.00 Ancient Rites (BE black)