• 12/05/2018
  • Tales From The Punx III
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00
€17,00
€18,00
Genres:
punk / psychobilly

Na twee prachtedities mag het recept van Tales From The Punx bekend zijn: buitenlandse namen van formaat naast Nederlandse helden voor een fijne prijs met een bierpunkpicknick voor de deur. Als je bij TFTP3 wil zijn, haal je van tevoren een kaartje. Je kan er immers vergif op innemen dat de boel weer uitverkocht raakt met een Engelse headliner die zijn 40-jarig jubileum viert, namelijk Peter and the Test Tube Babies. Banned From The Pubs? Kom naar Tales From The Punx!

Peter And The Test Tube Babies
Sinds 1978 schoppen Peter and the Test Tube Babies tegen alle heilige huisjes. Daarbij ligt de humor er dikwijls dik bovenop en ze noemen zichzelf gekscherend “The Coolest Uncool Band in the World.” Dat neemt niet weg dat de Engelse reageerbuispunks een vrachtlading culthits in de bagage hebben. De harde kern van de band – zanger Peter Bywaters en gitarist Derek Greening – lijkt bovendien even onverslijtbaar als de talrijke sing-alongclassics die live voorbij denderen. 

Conflict
Eigenlijk staan er twee headliners op TFTP3, want Conflict is vanaf begin jaren 80 al een toonaangevende groep in de activistische punk; eerst op Crass Records en later op hun eigen label Mortarhate. Hun betrokkenheid gaat gepaard met vlammende optredens, zo bleek in 2016 weer eens toen Colin Jerwood en consorten Baroeg deden schudden op zijn grondvesten. Check hieronder ook die live-video uit 1985 om alvast de smaak te pakken te krijgen.

The Krays
In de jaren 60 waren de gebroeders Kray de onderwereldbazen van Londen. The Krays uit New York zijn sinds midden jaren 90 de straatpunkbazen van Brooklyns underground. Voorman Johnny Kray speelde voorheen nog even bij The Devotchkas en The Casualties, maar gelukkig voor ons gooide hij alles op The Krays, zodat wij nu al die strijdbare anthems kunnen meeschreeuwen.

Human Dogfood
Marky Ramone gooide ooit een blik hondenvoer in de koekenpan en vrat het daarna op alsof ie een keukenprins was. Of dat bij Human Dogfood ook op het menu staat laten we in het midden, maar deze Fransen lusten wel pap van sneltreinpunkrock à la Ramones en brengen dat even rauw als ongezouten. Pogo a-gogo, alles aan de kook.

Bitter Grounds
Vier doorgewinterde domstedelingen met wortels in ethisch onverantwoord kabaal uit de nineties, oftewel Utrecht voor z’n raap! Bitter Grounds  heeft bitter weinig op met ‘mallpunk’ en koppelt volharding aan melodie. Waarschuwing vooraf: niet schrikken als er in de punkrockparade plots een grof schurend skanummer opduikt, want ook daar weten ze wel raad mee.

Bad Nasty
Na de eeuwwisseling ging Bad Nasty hard: splitreleases met The Dick Spikie en Pestpocken, gevolgd door optredens over de halve wereld. Desondanks trokken ze de stekker eruit. In 2017 begon het weer te jeuken en was er opeens een nieuwe EP. Nog mooier is dat ze ook weer in hun tourbusje klimmen, zodat wij live kunnen genieten van deze Franse Antidote-adepten.

Cracked Up
Met drie vrouwen die van wanten weten en een lefgozer die de boel aan elkaar timmert, ragt Cracked Up vanuit 020 over de A20 om nog meer gas te geven op de planken van Baroeg. Dat doen ze in het straatje van de oude Bags en aanverwante bands, met een fundamentele punkaanpak en broodmolens op standje ‘krijg allemaal de tering’. 

Timetable
14.30-15.10 Cracked Up (NL punk)
15.30-16.10 Bad Nasty (FR/CH punk)
16.35-17.20 Bitter Grounds (NL punk / ska)
17.45-18.30 Human Dogfood (FR punk)
18.55-19.45 The Krays (US street punk)
20.15-21.15 Conflict (UK punk)
21.45-22.45 Peter And The Test Tube Babies (UK punk)