• 12/03/2017
  • Slaughter & The Dogs + Bunker OESO + The Patrons
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 13,00
€ 15,00
Genres:
punk / psychobilly, rock / alternative

Als je naar de geschiedenis van punk kijkt, is het duidelijk dat twee steden een cruciale rol spelen. New York met bijvoorbeeld Ramones, Television en CBGB’s en Londen met Sex Pistols, the Clash en the Damned. Ook in Manchester is er een band die vanaf 1975 actief is, Slaughter & The Dogs. Deze band speelt op 20 juli 1976 in het voorprogramma van Sex Pistols en Buzzcocks. Naast de show van Sex Pistols op 4 juni van datzelfde jaar wordt dit optreden door velen gezien als katalysator van de Manchester muziek scene. Bands als Joy Division, The Smiths of The Fall worden opgericht en maken later furore.
Slaughter & The Dogs is dus niet zomaar een voetnoot in de muzikale geschiedenis. Het is gewoon één van de eerste Engelse punkbands en bestaat nog steeds. Jij kunt er ook bij zijn als deze legende in Baroeg op de planken staat.

Naast een Engelse muzikale legende hebben we ook een lokale legende op de planken staan vandaag. We doelen op Bunker OESO, waarbij OESO staat voor: Ongewenste Elementen ShOw.
Tussen 1979 en 1985 was de band actief. Zij speelden talloze shows en namen songs op die op verschillende EP’s en compilaties verschenen. Onder andere op het King Kong label van de Rondo’s waarmee de oefenruimte gedeeld werd. Sinds 2013 is de band weer actief en vandaag kun je ze in Baroeg aan het werk zien.

Naast de bovengenoemde oudgedienden ook een roedel jonge honden op de planken. Namelijk The Patrons uit Gouda. Dit trio is sinds 2008 actief en speelt streetpunk/OI! in de traditie van bands als The Business en The Last Resort.

Timetable

16.00-16.40 The Patrons
17.00-17.40 Bunker OESO
18.10-19.00 Slaughter And The Dogs