• 03/11/2017
  • Rotterdamse Popquiz X Rotterdamse Popweek
Deur Open: Prijs Deur:
19:30
Gratis
Genres:
De Rotterdamse Popweek is van 3 t/m 12 november. Op vrijdag 3 november wordt deze bijzondere week geopend met de Rotterdamse Popquiz in Baroeg; winnaar van de Rotterdam Music Award Beste Podium 2016. Met als vast onderdeel de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz. De hoogste tijd dus om weer ongegeneerd bij je collega’s af te kijken, per ongeluk een glas bier over het formulier van je buurman te kieperen, keihard mee te blèren met de klassiekers uit de rijke Rotterdamse popgeschiedenis en om na afloop het hardst te roepen dat er vals gespeeld is door de winnaars!

De Rotterdamse Popquiz staat volledig in het teken van Rotterdam als popmuziekstad van de jaren zestig tot en met vandaag de dag, op basis van geluidsfragmenten. Daarnaast worden met oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen twee momenten ingebouwd, waarin de cultuurwoordvoerders van de deelnemende politieke partijen aan de hand van stellingen de kans krijgen kort hun visie op de Rotterdamse popsector kenbaar te maken. De presentatie is net als voorgaande jaren in de vertrouwde handen van onze eigen Rotterdamse kruising tussen Chiel Montagne en Ad Visser: Jeroen Naaktgeboren!
 
Meedoen met de Popquiz? Kom dan op tijd naar Baroeg om je in te schrijven. De inschrijving start om 19.30 uur. Maximaal 5 personen per team. Deelname en entree zijn gratis!
 
Huh? Hoe zit het dan met die Rotterdam Music Awards? Die vinden dit jaar plaats op maandag 11 december in KINO. Save the date! Meer info over de RMA's volgt snel.