• 06/05/2017
  • Moonshine Madness 2017
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
16:00
€ 16,-
€ 18,-
Genres:
punk / psychobilly

Rock & rollers en psychoholics opgelet: na twee geslaagde edities in de herfst, dendert de derde Moonshine Madness eruit in de lente. Da’s mooi weer, met mooi weer als het meezit, zodat je wellicht ook buiten een biertje kan drinken (en er eentje geven aan de jarige co-organisator Wessel, want die heeft de 40 gehaald). Tussen de bands door uiteraard, want ook de line-up is om van te smullen. Van eenmans-trash tot psychotische punkabilly, alles op en top rock & roll.

Demented Are Go heeft Baroeg al vaker op z’n kop gezet en zal ook ditmaal zijn legendarische status waarmaken. De van oorsprong Britse band heeft inmiddels een pan-Europese bezetting, die de psychobilly steeds verder aandikt met garagepunk en andere ranzigheid. Demented-boegbeeld Sparky resideert al enige jaren in Rotterdam, zodat hij dit bacchanaal mag beschouwen als een thuiswedstrijd. Gekkenhuis gegarandeerd!

The Highliners zijn Klub Foot-veteranen, dus hebben de opmars van psychobilly in de jaren 80 meegemaakt. Ze weten dan ook als geen ander hoe je een tent plat moet spelen met hun arsenaal aan culthits.
Tegenwoordig speelt Lilit Clockwork contrabas bij het Engelse gezelschap, maar zij moet op 6 mei ergens anders optreden met Clockwork Psycho. Geen nood, haar vervanger is Doyle! De platenbaas van Diablo Records neemt ook zijn hele Winkel van Psychobillysinkel mee uit Londen.

The Tumblin’ GoGo’s hebben rockabilly roots en psycho in hun bloed. Ze mogen dan uit het Hoge Noorden komen, de Southern swing surft ook mee op hun geluidsgolven van bluesboogie en country-twang. Hillbilly-hemelspijs op het podium voor lekkere rough-and-tumble in de zaal.

Supersonics is een even ervaren als fonkelnieuw gezelschap met leden van Taildraggers, Texarkana Trio en Rumble Rousers. Ze zwerven naar de uithoeken van rootsrock & roll en nemen puntgave eigen nummers mee.

Fill Koffins is een relatief nieuwe naam aan het front. Het gaat hier echter om een doorgewinterde muzikant: Robert Lambregts, al bijna 30 lang jaar zanger-gitarist van Milwaukee Wildmen. Als one-man-band is hij niet minder luidruchtig, met een brouwsel van trash, een fikse scheut vuige rockabilly en Wildmen-ondertonen.

Timetable
17.00-17.40 Fill Koffins (NL rock ‘n roll / trash one man band)
18.00-18.45 Supersonics (NL rock ‘n roll / country / hillbilly)
19.15-20.00 The Tumblin’ GoGo’s (NL psychobilly)
20.30-21.15 The Highliners (UK psychobilly)
21.45-22.45 Demented Are Go (EU psychobilly)