• 15/03/2019
  • Metal Battle veldslag west
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 6,50
€ 7,50
Genres:
metal

Metal Battle is een jaarlijkse wedstrijd waarin 48 metal bands in 12 voorrondes door heel Nederland tegen elkaar strijden. In drie halve finales wordt bepaald welke bands naar de finale gaan. Zoals we intussen gewend zijn is Baroeg de locatie voor één van de drie halve finales. Onder de noemer Veldslag West strijden de winnaars van de voorrondes in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant om die begeerde finaleplek. 

Winnaar Noord-Holland:
ONKT geeft zijn eigen draai aan het genre door er een fikse dosis groove en melodie in te gooien. De band staat sterk voor de Do It Yourself mentaliteit. Zo is hun eerste CD "Charge" (release juni 2009) geheel in eigen beheer opgenomen, gemixt en gemastered. Het ontwerpen van de cd's, de site, het bedrukken van T-shirts e.d. alles wordt gedaan door de bandleden zelf en krijgt hierdoor een persoonlijke tint. 

Winnaar Zeeland:
Caerus is een vijfkoppige band en opgericht in 2015. De muziek die zij maken kun je het beste beschrijven als energieke groove metal met pakkende riffs waarin dynamiek een grote rol speelt. Caerus vindt inspiratie in verschillen genres en houdt er dan ook niet van om tegengehouden te worden door genre-kenmerken. Het resultaat hiervan is een divers repertoire met een unieke sound. 

Winnaar Zuid-Holland: 
Temple Renegade vierkoppige alternatieve rock band uit Den Haag. De band is gebaseerd op invloeden van Karnivool, Audioslave, Alter Bridge, Twelve Foot Ninja, Clutch, He is Legend en nog vele anderen. Een jaar na hun debut EP 'Blacked Out Ocean' heeft de band zich ook op internationale vlaktes bekend gemaakt door te touren in the UK en Frankrijk.

Winnaar Noord-Brabant 
Wat krijg je als je 4 muziekliefhebbers bij elkaar zet met een mix van punk, rock n roll tot hardrock? FREELOADER! Stil staan is zeker geen optie op onze muziek. scheurende gitaar een beukende bass, knallende drum en screaming vocals staat zeker garant voor een goed partijtje rocken. Je zou ons kunnen vergelijken met Airbourne en de Offspring die een trio hebben gehad met Motorhead. Klinkt vies? Het is echt wel lekker! 

De winnaar van de landelijke Metal Battle speelt in 2019 op festivals als Baroeg Open Air, Stonehenge Festival en Tattoofest. 

Tijdschema:
20.00-20.30 Onkt (NL progressive metal / djent, winnaar Noord-Holland)
20.50-21.20 Freeloader (NL hardrock / punkrock, winnaar Noord-Brabant) 
21.40-22.10 Temple Renegade (NL heavy rock, winnaar Zuid-Holland) 
22.30-23.00 Caerus (NL groove metal, winnaar Zeeland)
23.30 jury uitslag