• 10/02/2017
  • Magnapop + Roald van Oosten & band + Black Horse Society
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€13,00
€15,00
Genres:
rock / alternative

Met Magnapop haalt Baroeg weer een stukje muziekgeschiedenis in huis, waarin Rotterdam een prominente rol speelt. De kern van Magnapop bestaat uit zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris. De dames ontmoeten elkaar in Athens, Georgia en besluiten een band op te richten. De eerste demo wordt geproduceerd door een bekende van Hopper, een zekere Michael Stipe van R.E.M. Deze demo belandt bij het Nederlandse muziektijdschrift OOR en via connecties in het Nederlandse clubcircuit speelt de band wat shows in Nederland zoals op het Ein Abend in Wien festival in de Rotterdamse Doelen in 1991. Daar ziet Bob Mould de band optreden en de voormalig Hüsker Dü zanger/gitarist neemt de band mee als supportact van zijn toenmalige band Sugar. Magnapop kun je wel een beetje met Sugar vergelijken; poppy alternatieve rock met goede hooks.

Sinds 2005 is de band weer actief en toeren ze weer volop. Vandaag kun je ze in Baroeg bewonderen.

Naast Magnapop presenteren we vandaag Roald van Oosten met zijn band. Van Oosten werd bekend als zanger/gitarist van de band Caesar waarmee hij een aantal succesvolle albums uitbracht op het befaamde Excelsior label. Sinds 2003 componeert Roald ook muziek voor theater en film. Eerder dit jaar kwam het album ‘Oh Dark Hundred’ uit waarop cinematografisch verantwoorde popliedjes staan. Hoe dat klinkt kun je in Baroeg komen beluisteren.

Black Horse Society uit ons eigen Rotterdam opent vandaag. De band bestaat sinds 2013 en debuteerde in 2015 met hun uitermate geslaagde EP ‘Colombo’. De band grossiert in geweldig geschreven songs waar elke liefhebber van indierock mee uit de voeten moet kunnen.

Timetable:
19.30-20.10 Black Horse Society (NL indierock)
20.30-21.15 Roald van Oosten + band (NL alternative rock)
21.45-22.45 Magnapop (US alternative rock)