• 01/07/2018
  • Live Hard Or Die Fest 10th Edition
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
hardcore / metalcore

Live Hard Or Die X
Nee, die X achter Live Hard Or Die staat niet voor straight edge, die staat voor nummer 10 van dit hardcorefest. Bij de negende editie heerste Cold As Life zó gruwelijk hard, dat er ditmaal een headliner van formaat moest volgen: Slapshot dus! De veteranen uit Boston zijn door hun loyaliteit aan de oude-school-van-gas-erop een soort supercharged AC/DC geworden; je weet precies wat je kan verwachten. Da’s lekker en ze geven nog steeds heel wat jonge honden het nakijken. Of de band nu op een megafestival of ergens op een keldervloer staat, Slapshot is overal en altijd door en door Old Tyme Hardcore.

No Turning Back is wereldwijd een gevestigde naam. In ruim twintig jaar heeft Neerlands voornaamste groove-en-beukbrigade meermaals op alle continenten boven Antarctica getourd. De grote drijfveer achter die volharding volgens frontman Martijn van den Heuvel: "Iedereen in de band ademt aan één stuk door hardcore."

Cutthroat LA komt voor het eerst naar Europa, maar dit zijn allesbehalve beginnelingen. Het viertal bestaat namelijk uit zwaargewichten van de Californische scene, met een verleden in bands als Blood Stands Still, Murder Death Kill en Downset. Al deze stijlen komen samen in het bandgeluid, van hardcore hiphop tot thrash en beatdown.

Get Some! heeft met recht een uitroepteken: de halve bezetting is afkomstig uit I-Reject, de beste Zuid-Hollandse hardcoreband aller tijden. Hoewel dit viertal het moordende tempo wat vaker naar beneden schroeft, komt het evengoed aan als net zo’n harde stomp in je maag.

 WRCKG is kort voor Wreckage en brokstukken is wat deze Utrechtenaren achterlaten bij menig optreden, middels sonische aanvallen van georganiseerde chaos en melodie met opvallende drumpatronen voor extra slagkracht.

Superhero Status beweert uit Holland te komen, al ligt Brabant daar officieel buiten. Enkele leden komen wél uit de scene van de jaren 90, toen hardcore steeds zwartgalliger werd. Met een melodische punk-insteek geven ze tegengas.

Tijdschema:
15.30-16.00 Superhero Status
16.20-16.50 WRCKG
17.10-17.45 Get Some
18.10-18.50 Cutthroat LA
19.15-20.00 No Turning Back
20.30-21.30 Slapshot