• 17/09/2017
  • Krypts + Ripper + Jupiterian + Entrench + Ecocide
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
doom / stoner, thrash, death / grind

Het is geen verrassing, maar in Baroeg houden we van metal. Al decennia lang proberen we het beste uit de underground te boeken. Dat gaat ons goed af, al zeggen we het zelf. Door verschillende tours te boeken en deze te combineren, hebben we vandaag weer een fantastisch programma samengesteld.
Wat te denken van Krypts. Deze Finse band heeft in korte tijd een flinke schare liefhebbers opgebouwd. De loodzware death/doom is dan ook van een klasse apart. Hun muziek is donker maar bevat een verfijnd gevoel voor melodie. En live maken ze het allemaal nog waar ook. Death metal fans mogen dit niet missen.
Voor de thrashers onder ons hebben we Ripper in de aanbieding. Deze Chilenen zijn voor het eerst in Europa te zien. In de underground gonst hun naam al een tijdje rond. De thrash metal is dan ook van de hardste soort en voer voor liefhebbers van bands als Merciless of Sadus.
Jupiterian uit Brazilië was vorig jaar nog of de Dutch Doom Days te bewonderen. Zij maakten met hun botte doom/death/sludge een enorm goede indruk. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat zij dit nog eens dunnetjes over willen doen.
Uit Zweden hebben we nog Entrench. Ook zij leveren een portie vuige thrash die je enigszins met het vroege werk van Kreator kunt vergelijken.
Als opener hebben we Ecocide geboekt. Deze old school death metalband uit Haarlem stopte in 2015, maar begin dit jaar werd de draad weer opgepakt. Ecocide stond in 2014 al eens op Baroeg Open Air. Wij weten dus dat het een gave band is.

Timetable:
15.30-16.10 Ecocide (NL old school death)
16.35-17.20 Entrench (SE death / thrash)
17.40-18.25 Jupiterian (BR doom / death / sludge)
18.45-19.30 Ripper (CL death / thrash)
20.00-20.45 Krypts (FI death / doom)