• 02/08/2015
  • Grind Over Rotterdam
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 11,00
€ 13,00
Genres:
punk / psychobilly, death / grind, hardcore / metalcore

Grind Over Rotterdam is terug. Het is alweer een aantal jaartjes geleden dat er een grindcore festival in Baroeg plaatsvindt. Tijd dus om de festiviteiten in ere te herstellen. Dat doe je dan ook met klinkende namen. Zoals het Amerikaanse Hemdale. In de jaren 90 behoorde deze band tot de meest aansprekende Amerikaanse grindcore bands en vooral de split releases met Exit 13 en Exhumed horen tot de klassiekers binnen het genre. Hemdale is nu weer helemaal terug en klaar om je tot pulp te vermorzelen.

Wat is Grind Over Rotterdam zonder Nederlandse inbreng? Ook in ons kikkerlandje wordt door diverse combo’s een flinke bak herrie gemaakt. En dat ook nog eens op hoog niveau. Daarom hebben we Cliteater aan de line-up toegevoegd. De band bestaat sinds 2002 en heeft vanaf de eerste minuut al indruk gemaakt. Dat doen ze overigens nog steeds met hun humoristische death/grind.

Het Leidse Kru$h is binnen de grindcore wereld geen onbekende naam meer. Met een geweldige mix van grind en crust speelt deze band alle kraakpanden en festivals op deze aarde plat. Dat mogen deze mannen vandaag ook in Baroeg doen. Wij verwachten niets anders.

Tinner komt van de eilandengroep Åland, dat een onafhankelijke status heeft, maar formeel bij Finland hoort. Deze band speelt dikke crust waarbij je kunt denken aan een bands als Extreme Noise Terror of Discharge maar ook aan Scandinavische acts als Mob 47 of Anti Cimex.

Als er dan toch een feestje gevierd moet worden dan ontkom je niet aan de party grind van Kaasschaaf. Deze Arnhemse band levert met de EP 'Punanidectomy' een geweldige release af. Wij kijken nu al uit hoe Kaasschaaf Baroeg op stelten gaat zetten.

Nak’ay heeft de toer met Hemdale vanwege persoonlijke omstandigheden moeten afzeggen en is vervangen door Pancreatic Purulence. Ook Skullhog heeft vanwege persoonlijke omstandigheden de show afmoeten zeggen. Deze band is vervangen door de Nederlandse gore grindband Hymen Holocaust.  

Nieuws
Tinner is helaas gestrand in Hamburg met een kapotte auto. We hebben nog geprobeerd een vervanger te zoeken, maar dat bleek op deze korte termijn niet meer mogelijk. We hebben daarom het schema aan moeten passen. Dit is de planning voor vandaag:

15:00 opening
16.00-16.25  Pancreatic Purulence
16.45-17.15 Kaasschaaf
17.35-18.05 Hymen Holocaust
18.25-19.00 Kru$h
19.30-20.10 Cliteater
20.40-21.25 Hemdale