• 17/11/2017
  • Ferocious Dog + Bunch of Bastards
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
punk / psychobilly, rock / alternative

Ferocious Dog mixt The Pogues, The Levellers en Dropkick Murphys tot een hondsdol geheel. Hun bijtende folkpunk krijgt swing van reggae en ska invloeden en live spat de passie ervan af. Folkpunk is sowieso een recept voor een goed feestje, maar Ferocious Dog is echt een klasse apart. Cheers!

Met twee albums op zak uit respectievelijk 2013 en 2015 en een gloednieuwe in de maak wil deze rebelse band de harten van nieuwe Hellhounds (fans) veroveren en zieltjes winnen door de oldschool manier van hard werken.Het folkrockgenre is al jaren overbevolkt met bands die allemaal (willen) klinken als een kruising tussen The Clash, Dubliners, The Pogues en Dropkick Murphys. Zo niet Ferocious Dog, die zich ondanks vergelijkbare muzikale stijlkenmerken onderscheidt door een oprechte politiek-maatschappelijke gedrevenheid en bevlogenheid die zowel op plaat als op de podiumplanken aanslaat door de vurige passie waarmee ze gebracht worden. Ja, ook Ferocious Dog kruist (Keltische) folk met punk met ska met rock met reggae maar doen dat op zijn geheel eigen manier. Dat klinkt bijvoorbeeld zozo en zo. Na jaren van hard werken wordt deze sympathieke band nu zowel in eigen land als daarbuiten eindelijk beloond met een steeds groter publiek en dito shows (o.a. Glastonbury 2016). Ferocious Dog gaat dan ook voor the long run, niet voor de quick ca$h.

Als openingsact hebben we de 'full force folk' van Bunch of Bastards. Deze Nederlandse band is te herkennen aan de rauwe zang, accordeon, banjo en mandoline op een punky basis. Het klinkt als dorstige folkpunk in de voetsporen van Pogues, Flogging Molly en Dropkick Murphys. Ze spelen vast ook hun lied over Rotterdam: "Sky". Dat nummer is geschreven op basis van de oorlogsherinneringen van de vader van één van de bandleden. 

voedselbank logo

 

 

 

Ferocious Dog is als band enorm betrokken en zeer begaan met het lot van minder bedeelden in onze samenleving. Daarom houden zij tijdens concerten een zogenaamde Food Drop. Dit is een inzamelingsactie voor de lokale voedselbank. De Food Drop een echte traditie geworden en niet meer weg te denken bij hun optredens in de UK. Omdat Ferocious Dog ook van Nederland is gaan houden, willen zij deze traditie hier voortzetten.

De Voedselbank heeft aangegeven dat ze vooral de volgende artikelen goed kunnen gebruiken; groenten in blik, thee, pasta saus, pasta, zonnebloemolie en waspoeder. Persoonlijke hygiëne artikelen, zoals tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, maandverband, luiers, etc., zullen ook zeker dankbaar in ontvangst genomen worden. Eigenlijk is alles welkom, zolang het maar om houdbare producten gaat.

De band vraagt iedere bezoeker iets te doneren, al is het maar een blik groenten of een pak pasta. Het zou super gaaf zijn als we op deze manier laten zien dat we ook hier in Nederland hulp willen bieden aan onze medemens. Zet de traditie voort! 

 
Timetable:
20.00-20.50 Bunch Of Bastards (NL full force folk)
21.30-22.45 Ferocious Dog (UK folk punk)