• 19/09/2018
  • Devangelic + Antropofagus + Relics Of Humanity + Ossuary Anex
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
18:00
€ 14,-
€ 15,-
Genres:
death / grind

Zo daags na Baroeg Open Air is het normaal gesproken opruimen, bijkomen en vooral nagenieten. Maar als je dan een geweldige package aangeboden krijgt, is het gewoon een kwestie van doorknallen. En knallen doet de Obscuring Europe tour zeker.
Devangelic bewijst met het tweede album “Phlegethon” dat ze tot de betere bands in het brute death metal genre horen. De Italianen kunnen zich meten met acts als Disgorge of Gorgasm. Gewoon lomp, hard en verpletterend.
Zanger Paolo Chiti van Devangelic mag meteen twee keer aan de bak. Ook zijn andere band Antropofagus is van de partij. Zij vallen vooral op door de pakkende composities ontdaan van overbodige franje. Uiteraard wel op techniek gespeeld, maar zonder oog te verliezen voor een vet klinkend liedje.
Dat ze wat meer oostelijk van ons ook een fijne bak herrie produceren, bewijst Relics Of Humanity. Deze gasten uit Minsk (dat ligt in Wit-Rusland) draaien al heel wat jaartjes mee en komen dat bij ons bewijzen. Zelf noemen ze bands als Decrepit Birth, Disgorge en Suffocation als invloeden. De kenner weet genoeg.
Voor de laatste band vandaag moeten we nog een stukje verder naar het oosten. Ossuary Annex komt namelijk uit Ufa, een stad tegen het Oeral-gebergte aan. Orkestjes die je niet elke dag op een podium aan het werk kunt zien. Deze heren verwerken ook wat slam invloeden in hun sound, die verder gebaseerd is op werk van bands die al eerder genoemd zijn.

Tijdschema:
18.30-19.10 Ossuary Anex
19.30-20.10 Relics Of Humanity
20.30-21.15 Antropofagus
21.45-22.45 Devangelic